O2s

Hur man lägger en cykel på en bil rack

Att sätta en cykel på en bil rack ska vara så lätt som det ser ut

Att sätta en cykel på en bil rack ska vara så lätt som det ser ut. Du behöver bara veta vilken typ av rack du har och alla lås och funktioner den ger. Så för att hjälpa dig att få idén här är hur du gör det.

 • Trunk rack vs takräcke. Det finns flera fördelar med att välja en över den andra. Men i grunden processen att få din cykel på antingen bil rack omfattar principerna för säkerhet och stabilitet. Detta upprätthålls för att säkerställa att cyklarna inte faller eller skadas under väg resa.
 • Trunk rack i detalj. Placera en cykel med denna typ av rack kan anses lättare eftersom allt du behöver göra är att montera cykeln på gallret.
    • Rack säkerhet. Den huvudsakliga bar för denna typ av rack bör inte löst fastsatt stötfångaren av bilen för att förhindra skada både cykelns ram och själva bilen. Påminnas om att det bör vara tillräckligt hänsyn till cykelns pedal när du placerar din cykel på gallret.
    • Korrekt placering. Låt varje cykel sidor ansikte mittemot och nivå varje däck och hantera barer därför för dem att passa i racket. Se till att respektive cykelramar passar racket i alla dess rätta punkter.
    • Kopplingsförbehåll upp. Nästa sak du behöver göra är att säkra cykelramen mot baren racket med rep. Men om du inte är säker med dina knyta kompetens är det rekommenderat att du använder bungee eller elastiska linor att knyta upp. Se till att hjulet framför varje cykel också bundet att förhindra oönskade tendenser under resor. När det gäller bakhjulen, kan du knyta upp det med bilens stötfångare.
 • Takräcke i detalj. När man arbetar med ett takräcke, måste du överväga rätt lyft mekanik för att förhindra ryggsmärtor. Du bör också ha grundläggande kunskaper såsom att ta bort och montera framhjulet på din cykel om någonsin.
    • Olika former. Känna till din takräcke om det kräver att ta bort framhjulet på cykeln eller inte. Om du behöver ta bort framhjulet, glöm inte att placera den på stammen. Du bör också hålla alla nödvändiga verktyg för montering tillbaka lätt tillgänglig i bagageutrymmet.
    • Placering av cykeln ovanpå. Hursomhelst bör du följa den rätta placeringen av cykeln genom att anpassa den med klämmor racket. Det bör finnas två klämmor på racket för att säkra de främre och bakre delarna av cykeln. Dra åt klämmorna och testa dess hållbarhet genom att skaka det lite.
 • Sista minuten kontroller. Alltid påminna dig själv att du har en cykel rack ansluten till din bil. Håll utkik efter drive-thrus, träd förgrenar sig på gatorna och även parkering upp garaget. Det är bättre att vara vaksamma än ledsen.


Hur man lägger en cykel på en bil rack. Trunk rack vs takräcke.
Hur man lägger en cykel på en bil rack. Trunk rack vs takräcke.

Nu kan du lägga din cykel på din bil rack utan bekymmer. Gå och kör till din destination veta att din cykel är säkrad och redo.