O2s

Hur man lär sig köra i en vecka

Körning är förmodligen en av de mest praktiska färdigheter som en person kan lära sig i ens liv. De flesta människor förlora sömn över förväntan av att lära sig köra men några brukar lära sent på grund av ett sortiment av frågor från ångest eller ett pressat schema. Lyckligtvis, lära sig köra är egentligen inte så svårt.

Hur man lär sig köra i en vecka. Den faktiska körningen.
Hur man lär sig köra i en vecka. Den faktiska körningen.

Innan du börjar

Du bör först lära sig om hur tillståndssystemet fungerar i ditt land / område. Det är mest troligt att du kommer att behöva säkra en student licens innan du kan få skriva in sig i en körskola eller ta emot instruktioner från din far, bror eller vän kör på nationella vägar. Se till att du har det retts ut innan det blir bakom ratten. De flesta länder utfärdar elevtillstånd till de sexton år och äldre.

Körning är en färdighet så även om du läser massor av material om det, det är obestridligt att du kommer att lära det mesta om du verkligen gör det själv. För praktisk erfarenhet, skriva in sig i en lokal körskola eller har en av dina släktingar eller vänner hjälper dig medan du är faktiskt bakom ratten.

Den faktiska körningen

Flytta till första växeln genom att trycka in kopplingen. När du känner att motorn är tröttsamt ut.
Flytta till första växeln genom att trycka in kopplingen. När du känner att motorn är tröttsamt ut.

När du har en licens och en instruktör, är det dags att få köra. Om inskrivna i en körskola, är det mycket troligt att du kommer att utbildas på en manuell växellåda (vanligen kallad stick-skift) fordon. Många människor vet inte riktigt hur man kör en pinne skift så det är en riktigt värdefull färdighet om någonsin behovet skulle uppstå. Innan du går in i bilen med din instruktör, slappna av och förbereda dig för en lärorik erfarenhet. Inte mer än att det - det är bara att köra i alla fall!

Det finns tre pedaler på en pinne skift bil (i motsats till bara två för en automatisk). En är för gasen, är en broms och den andra är kopplingen. Kopplingen är pedalen som du använder för att växla.

  1. För att starta bilen, placera fötterna på bromsen och kopplingen när du vrider på nyckeln. Om du gör det rätt, kommer du att höra (och känner) motor brum och du är redo att gå att köra.
  2. Flytta till första växeln genom att trycka in kopplingen. När du har skiftat redskap, lätta på kopplingen (slowly!) medan lätta in på gaspedalen, och vänta på att bilen att röra sig. Det kommer att ta lite tid att vänja sig, men när du känner att du kör smidigt, du kan släppa kopplingen helt och mata den ge lite mer gas.
  3. När du känner att motorn är tröttsamt ut, tryck in kopplingen och växla till den andra. Återigen lätta på kopplingen och inte släppa förrän du känner att du kör smidigt. Om du släpper för tidigt, kan du stanna motorn och du måste starta om bilen igen.

Körning handlar om praktik och en vecka är mer än tillräckligt med tid att finslipa dina färdigheter på minnet. Och det handlar inte bara om att köra motorn och styrningen. Körning är också om att följa trafikreglerna och visa artighet mot andra bilister. De flesta trafikskolor begränsar bara lektioner till ungefär fyra dagar med träning så det är mycket genomförbart. Om du inte vill ha besväret med att använda kopplingen, lär dig på en automatisk växellåda fordon då - en hel del nya bilar köras på automatisk i alla fall. Men vad du än gör, håll ögonen på vägen och stanna säkert!