O2s

Hur man läser en karta legend

Legender är skapelsemyth berättelser eller sagor som berättas för att förklara var ett visst objekt eller en plats har sitt ursprung. Dessa berättelser är inte sant och de skapas främst för underhållning. Å andra sidan, legender på en karta är en annan historia. Om du gillar att resa till olika platser som du inte är bekant med, är det bäst att veta hur man läser kartan legender. Karta legender visa och förklara innebörden av vart och ett av de symboler som syns på en karta. Några av dessa symboler står för vägar, restauranger, bensinstationer, skolor, historiska landmärken och mycket mer. Du kommer att kunna se vad symbolerna genom att titta på legenden. Vanligtvis är karta legender inneslutna i en rektangulär låda ovanpå eller i botten av din karta.

Här är några tips på hur du kan läsa karta Legends:

Hur man läser en karta legend. Ritningar eller symboler.
Hur man läser en karta legend. Ritningar eller symboler.

  • Färger. Kartor skapas vanligen i olika färger. Vi kan normalt känna igen vad dessa färger står för. För de grundläggande kartorna står blå för vattenförekomster som hav, sjöar, etc. Färgen brun kan symbolisera berg eller kullar. Dessa är de grundläggande färger som du kommer att se i en karta.
  • Linjer. Du kommer att kunna se kartorna på en karta. Det finns olika typer av linjer som du kommer att se. Några av dem är enkla linjer och andra kan ha två eller tre ränder. De kan också komma i fetstil. Dessa linjer används för att symbolisera de vägar, snowboardåkare, motorvägar och gator. Du kommer bara att avgöra vad linjerna står för genom att kontakta legenden på kartan. Vissa linjer kan visas i en djärv färg, som röd. Detta för att symbolisera att dessa vägar är huvudvägar eller viktigare än de andra.
  • Prickar och torg. Du kommer också att kunna se prickar och rutor på en karta. Dessa punkter och torg är där vissa platser finns. Några av dessa platser är skolor, köpcentra, parker och andra populära sevärdheter i staden. Du kommer att kunna se dem, speciellt på en turistkarta där de bästa ställena att vara och turistattraktioner är markerade.
  • Ritningar eller symboler. Du kan också hitta olika ritningar eller symboler för viktiga platser runt om i staden. Du kommer att kunna se ett flygplan symbol för flygplatser, en man och kvinna symbol för toaletter, en telefon för telefonkiosker och mycket mer. Dessa ritningar är oftast ses på turistkartor så att du ska kunna hitta till närmaste platser som är viktiga.
  • Bokstäver. I vissa fall kommer landmärken att symboliseras av versaler. H används för sjukhus och P används för parkeringsplatser.

Läsa en karta legend är ganska lätt

Läsa en karta legend är ganska lätt. Dessa är bara några av de grundläggande symbolerna som du kommer att kunna se i en karta. Allt du behöver göra är att rådfråga legenden rutan på kartan så att du kan ha möjlighet att dechiffrera vad de olika symbolerna på kartan betyder. Varje typ av karta kommer att ha olika legender. Skapandet av kartor görs enkelt genom kartografer så att människor ska kunna använda dem utan att behöva oroa sig för hur man läser dem.