O2s

Hur man överlever flygplatsen

Om du måste flyga i dagens förhållanden ... vara redo!

Flygpassagerare börjar se ut som orkanen Katrina överlevande och det är inte bra. Tyvärr väntade båda grupperna för lång tid att komma ut och var villiga att vänta på regeringen att rädda dem.

Varför?

Om vattnet stiger, hitta en båt. Men, var är båtarna? Det är en fråga som måste ställas innan vattnet når nacken. Detsamma gäller på flygplatsen. Om förseningar stiger, hitta en väg ut.

Du kan inte längre råd att åka till flygplatsen utan en alternativ plan om väder, eller en händelse, eller brist på besättningar börjar skapa förseningar och inställda flygningar. Om dina Boeing 757 blir annulleras och 250 passagerare måste klättra för att hitta nya platser, ska du snabbt upptäcka varför flygbolagen har blivit lönsamt igen. De kallas RJ jetplan eller regionala jetplan.

Dessa 50 säte plan är billiga att köra och mycket effektiv för flygbolagen att flyga och är oftast fulla. Om din slutdestination serveras med mestadels RJ: s, kan du spendera dagar försökt att hitta en ledig stol.

Det betyder att du sover och äter på någon stor flygplats för de flesta av din planerade resa. Flygplatsen blir din Louisiana Superdome. Du har fastnat. Du måste vänta tills flygbolagen och systemet kan arbeta dig i. Du är båt-mindre i ett hav av Griniga personer.

Hur man överlever flygplatsen. Flyg inte under den sista veckan i månaden.
Hur man överlever flygplatsen. Flyg inte under den sista veckan i månaden.

Finns det ett bättre sätt?

Svaret är en fem del ja.

 1. Flyg inte under den sista veckan i månaden. Det är då piloter och kabinpersonal börjar nå sin maximala drifttiden. Din flygplan kan vara vid grinden och redo att gå, men det kan inte finnas någon besättning tillgänglig för att flyga det. Resultatet? Inställd flygning. Planera dina resor tidigare i månaden för att undvika att en.
 2. Fly tidigt. Problem stack upp under dagen så om en enda röra är på gång, kommer det att bli en stor oreda senare under dagen. När allt skulle du hellre stå hälften sömnig i raden säkerhet vid 0 mörk 30 eller grinig i en linje vid åtta på kvällen?
 3. Var beredd att lämna flygplatsen på annat sätt än ett plan. De hyrbil företag kommer att hata mig, men gå vidare och göra en bil reservation på varje flygplats kommer du att besöka. Detta sätt, om saker går söderut, kommer du att ha en bil reserverad och redo att gå. När flygplatsen är i kaos, du vill inte vara i nästa långa raden att försöka hyra en bil.
 4. Gör backup online. Gör en Amtrak reservation innan du åker till flygplatsen. Nej, du behöver inte rida Amtrak hela vägen till din destination, men om förseningar är begränsade till din avreseort, kanske du har bättre lycka på flygplatsen 100-200 miles på vägen. Dessutom är det trevligt att sitta i observation bilen tittar småstäderna gå genom medan du ordnar en ny färdväg på din mobiltelefon.

  Och det påminner mig, få en av dessa booster mobiltelefon batterier som drivs med AA-batterier. Du kanske behöver din telefon och inte har någon juice vid en kritisk tidpunkt. Tillgängliga eluttag för att ladda och använda din telefon kommer snart att försvinna när problem utvecklas och passagerare rusning för att hitta lediga eluttag. Folket på Black and Decker bygger en liten manick som gör susen för ungefär en timme och kan också driva en dator. Jag såg en på Wal-Mart. Ännu bättre, använd inte din cell på flygande dagar så att du har en full laddning när du behöver det. Besök när du kommer dit du vill åka.

  Om du måste flyga i dagens förhållanden ... vara redo! Var beredd att lämna flygplatsen på annat sätt än ett plan.
  Om du måste flyga i dagens förhållanden ... vara redo! Var beredd att lämna flygplatsen på annat sätt än ett plan.

  Identifiera personer som kommer till samma destination som du. Du identifierar lättnad drivrutiner för din hyrbil. Medan andra människor kan vara fördröjning-film för nästa dag nyhetssändning, du och dina förare lättnad bara kan vara där du behöver vara,

  Boka hotell på alla dina flygplatser du kommer att besöka. Garanterar inte dem, så att om du inte behöver dem, kommer de att löpa kl 6:00.

 5. Var redo att åka hem. Om röran börjar hemma flygplatsen, gå hem och slåss igen en annan dag.

  Gör en lista över alla de säkerhetskopior reservationer du gjort och avbryta dem alla när du kommer till din destination. Om du flög tidigt på morgonen, kommer du att ha gott om tid att göra det.

  Köp några öronproppar och ta dem tillsammans. Du behöver inte lyssna på allt detta gnäll från andra människor om du inte vill. Också ta ett par energikakor. Om du får dem genom säkerhetskontrollen, de kommer väl till pass när du är hungrig.

Tills FAA får ett bättre system på plats, såsom satellitövervakningsutrustning GPS, kommer antalet flygplan begränsas. Det finns bara så mycket kapacitet just nu och styrenheten arbetskraften arbetar ungefär maximal kapacitet.

Och för dig folk som tror att solen går upp och ned på ditt schema, inte vara kortsynt nog att ta ut din ilska på flygbesättningen. Du har ingen aning om vad den främre änden av planet är som om förseningen dagar och det sista du vill ha en pilot att tänka på är kommentarer från en oförskämd passagerare snarare än säkerheten för planet. Förseningar är inte flygbesättningen fel.

Vänta tills du kommer hem och skriva din senator, flygplatsen administratör, FAA, flygbolaget, och Federal Trade Commission. Vi behöver tillämpas korrekt tryck för att bygga ett bättre system. Vi behöver inte flygpersonal att göra ett ödesdigert misstag.

Njut av din resa!