O2s

Hur man planerar en resa till Schweiz

Schweiz är ett av de vackraste och mest pittoreska länder i hela Europa. Om du är benägna att planera en resa till Schweiz, bör du börja med att köpa en guide turist planering. Det finns flera versioner, men Michelin är mycket bra att börja med, eftersom det innehåller fotografier av några av de mer pittoreska områden. Michelin Guide har ett mycket gott betyg för att hjälpa dig att bestämma vilka områden att utforska först.

Eftersom Schweiz är kustlösa finns en mängd olika sätt att komma in i landet och börja utforska den. Om du flyger in i landet, kanske du vill flyga till Zürich eller Genève när du börjar planera en resa till Schweiz. När du lämnar Zürich, rekommenderas att resa till den närbelägna staden Luzern. Detta är en magnifik stad kapslad rätt i mitten av Alperna och omgiven av en stor trävägg som används för att förhindra inkräktare från att komma in. Detta är staden där William Tell sköt äpplet från sin sons huvud. Du kommer att vilja tillbringa hela dagen touring staden och alla fästningen torn Kapellbrucke på väggen som omger staden.

Hur man planerar en resa till schweiz. Från interlaken och jungfrau.
Hur man planerar en resa till schweiz. Från interlaken och jungfrau.

Från Luzern är det rekommenderat att resa till den vackra staden Interlaken i din plan att resa till Schweiz. Detta är en liten stad inbäddat mellan två alpina sjöarna Breinz och Thun bland Berner högländerna. Det verkar som bergen skjuter rakt upp från sjöarna direkt upp röra himlen. Enheten genom Lauterbrunnen dalen vattenfall är helt magnifik. Från Interlaken kan man resa till den närliggande staden Jungfrau och vidare till Grindelwald för att se några av de mest pittoreska toppar i Schweiz.

Från Interlaken och Jungfrau

Från Interlaken och Jungfrau, det är en kort resa över till Montreux på den franska gränsen, där man kan se Mt. Blanc, den högsta toppen i Alperna. Härifrån kan du turnera i Chateau de Chillon rätt på Genèvesjön. Från Montreux det handlar om en fyra timmars bilfärd till Zermott där man kan ta ett tåg till den alpina byn Saint Nick. Man måste ta ett tåg till denna by, eftersom de inte tillåter bilar i den. Vid ankomsten kommer du att se den mest magnifika berg i alla Alperna. När du skapar en plan för att resa till Schweiz, kan man inte missa en utflykt till Matterhorn höger på den italienska gränsen. Detta är inställningen hos många en Hollywood-film.

Om du fortfarande har tid tillgänglig

Om du fortfarande har tid tillgänglig, kan man inkludera även resor till städerna Basel, Bern och Genève. Och ingen skidresa skulle vara komplett utan en resa till St Moritz. När du kommer hem, kommer du säkerligen börja med en ny plan för att resa till Schweiz igen!