O2s

Hur man planerar och designar en båt brygga

Syftet med en båt brygga är att fungera som en parkeringsplats för en båt

Syftet med en båt brygga är att fungera som en parkeringsplats för en båt. Har du en båt? Tja, kan du skapa din egen båt brygga lätt om du har kunskaper i snickeri. Du kan också rådgöra med någon från en docka design och planering tjänst som hjälper dig att gå igenom planeringsprocessen med ett team av anställda för din båt docka som ska göras.

Hur man planerar och designar en båt brygga. Utvärdering & ndash.
Hur man planerar och designar en båt brygga. Utvärdering & ndash.

Hej, även utan en båt, en del människor använder sin båt lanseringen som ett stort utrymme för att hålla grillfester eller parter när det inte används för att säkra en båt. Så här är några av de steg att ta i planering, utformning, och skapa din båt brygga med en båt brygga tjänsten:

Vision - Bestäm vad du vill att din båt brygga eller båt slip att se ut. Genom att göra detta, bör du också överväga dina användningsområden och behov för båt brygga. Detta kan vara en marin docka, en sjö docka, eller en hyra docka. Förklara din vision till att bygga team. Beroende på omfattningen av din plan, kan det "team" består av dig ensam, du och en erfaren snickare eller en designbyrå. De kommer oftast ställa frågor om din båt docka, så att komma med den perfekta designen för att passa dina behov. Till exempel har Great Northern Docks planer för flera docka stilar på sin webbplats ( www.greatnortherndocks.com ).

I allmänhet finns det två typer av båt bryggor, flytande och fristående.

  • Fristående bryggor stöds ovanför vattnet är ofta gjorda av trä.
  • Flytdockor flyta på ytan och är tillverkade av aluminium eller plast.
  • Vissa bryggor är gjorda av en kombination av material.
  • En flytdocka är mer anpassningsbar till förändrade vattenförhållanden medan en stationär docka är mer stabila när vattnet är grunt.

Teamet kommer att arbeta med dig för att skapa planer för din båt docka och även diskutera det material som kommer att användas, samt kostnadsförslag.

Syftet med en båt brygga är att fungera som en parkeringsplats för en båt. Waterfront kartläggning & ndash.
Syftet med en båt brygga är att fungera som en parkeringsplats för en båt. Waterfront kartläggning & ndash.

Utvärdering & ndash Designteamet kommer att behöva inspektera platsen där din båt docka kommer att byggas. Detta kallas vattnet enkäten eller utvärderingen. De kommer att utvärdera de olika förutsättningar så att de kan förbättra utformningen och hållbarheten hos din båt docka baserad på de förhållanden där det kommer att byggas. Under vattnet undersökningen, kommer de att göra även en utförlig rapport om området waterfront. Saker som skall beaktas inkluderar tidvatten mönster, vattendjup och säsongsvariationer väder.

Waterfront kartläggning & ndash När utvärderingen av platsen har gjorts, kommer ett designteam använder programvara för att återskapa platsen för din båt brygga. Detta gör att de människor som kommer att arbeta på kajen för att skapa den bästa designen plan för din båt brygga. Detta kanske inte är nödvändigt för en liten docka.

Dock design och plan - Alla tidigare inspektioner och undersökningar kommer att användas för att skapa den perfekta planen dockan design. Din vision kommer att införlivas i den bästa designen för webbplatsen. Designteamet kommer att be om dina synpunkter angående de material som kommer att användas för din båt brygga.

Dock tillstånd och konstruktion & ndash Detta är en av fördelarna med att få hjälp av en båt brygga serviceteam. De kommer att vara de som kommer att få alla nödvändiga tillstånd för dig att bygga din båt docka på en specifik plats. Detta är ett viktigt steg eftersom din design måste uppfylla lokala föreskrifter eller ditt projekt med ha fastnat eller måste göras om. När alla nödvändiga tillstånd har beviljats, kommer uppbyggnadsfasen av båten kajen påbörjas.

Kostnad - Detta är en stor variabel, beroende på storleken på din docka, material, och antalet berörda personer. En färdig sats eller en docka gjord av material som du källa själv kommer att vara mycket billigare än om du använder en design team, men om din budget tillåter, kan din dröm bli bättre förverkligas genom en design-och-bygga fast.

Gör det själv & ndash Om din docka plan är en en-person ansträngning, det finns ett antal webbplatser som ger idéer och vägledning. Förutom Great Northern, Tiger Docks ( tigerboatdocks.com erbjuder) brygga och båt kit slip för gör-det-självare.

Dessa är de steg du kommer att gå igenom för att skapa en bra plan och design för din båt brygga. Det finns massor av tjänster Kajplats och företag som kan ge docka delar som kan hittas på nätet. Välj en tjänst båt docka som du känner dig trygg med.