O2s

Hur man reda ut håret utan att skada det

Det finns många sätt att förebygga trassligt hår. Men om ditt hår är trassligt, inte panik eller dra i den, eftersom detta kommer bara göra det värre. Ditt hår kan trassla upp eller trasslar av många olika skäl - det kan hända under regn stormar, i blåsigt väder, och även efter simning. När du väl har lärt dig hur du håller ditt hår trasselfri, rekommenderar jag checkar ut utmärkt guide 1001 skönhetstips att lära sig att ha snygga hår och hud.

Hur man reda ut håret utan att skada det. Det finns ett brett utbud av hårvårdsprodukter gjorda för detangling hår.
Hur man reda ut håret utan att skada det. Det finns ett brett utbud av hårvårdsprodukter gjorda för detangling hår.

Här är hur du håller ditt hår mjuk och silkeslen:

  1. Borsta håret ordentligt innan du tvättar att få eventuella lösa hår eller smuts borta. Hår tenderar att trassla på egen hand när det är torrt, och blöta din kan göra något trassel värre.
  2. Medan håret är vått, använd en bred tandad kam och avsnitt håret av i små sektioner. För att undvika knutar, kamma början i ändarna och sakta gå upp, sektion för sektion, till rötterna.
  3. Det finns ett brett utbud av hårvårdsprodukter gjorda för detangling hår. Använd dessa produkter i vått hår och kamma med en bred tandad kam. Detanglers kommer i olika former. De mest populära produkterna är spray-on dimmor, men schampo och djupa balsam kan också ha detangling ingredienser. Dessa produkter är tillgängliga för olika hårtyper, såsom milda formler för fint hår eller barns hår och tyngre-duty formler för tjockt hår. Hår detanglers kan också ge en andra tjänst som glans serum eller frizz kontroll.
  4. Eftersom tovor tenderar att hända i ändarna av håret, se till att använda en inpackning till ändarna. Detta kommer att mjuka upp dem och hjälpa till att förhindra trassel.
  5. Om ditt hår är redan trassligt, tillämpa en dime-stora mängd olja eller balsam till knuten för att lossa det med en bred tandad kam försiktigt kamma ut knuten. Dra inte skarpt eller din kommer att bryta ditt hår, du kan även riva det från hårbotten.
  6. För att undvika trassel medan blåsa håret, använd en fön med en bred tandad kam fäste och föna håret rakt ner, en liten del i taget.
  7. Om tandköttet har fastnat i håret, kan en produkt som jordnötssmör, olivolja, eller majonnäs appliceras på tandköttet för att mjuka upp gummit, vilket gör det lättare att arbeta ur håret.
  8. Om en scrunchie eller gummiband fastnat i håret, är det bäst att klippa ut så mycket av bandet som möjligt, sedan arbeta resten av det ur håret.
  9. Sova på ett satin örngott på natten eller dra ditt hår tillbaka innan sängen också förhindrar trassel eftersom det håller håret från att flytta runt för mycket.
  10. Om värre kommer till värsta, klippa knut eller trasslar ut, innan du gör det, försök att träna så mycket av håret som möjligt så att du inte kommer att behöva skära så mycket hår. Skär mycket nära knuten och bara vad du behöver. Efter kapning konditionera ändarna för att hindra dem från klyvning.

Om ditt hår är benägen att trassel

Om ditt hår är benägen att trassel, göra professionella detanglers en del av din dagliga hår rutin. Shoppa och investera i en bra uttrassling produkt. Det är långt bättre att förlora håret i onödan.