O2s

Hur man rengör cowboyhattar

Ett klassiskt tillbehör, avslutar en cowboyhatt en västerländsk överklagande

Ett klassiskt tillbehör, avslutar en cowboyhatt en västerländsk vädjan. Män bär det att visa upp manlighet. Kvinnor bär det att andas förtroende. Men precis som alla andra hatt, kräver cowboyhatt särskild vård och underhåll. Specifikt bör rengöras regelbundet för att förlänga dess livslängd. Rengöring cowboyhattar sker enligt det använda materialet. För din referens, här är en rengöring guide för varje cowboy typ.

  • Straw. Straw cowboyhatt är lättast att rengöra. Börja med att köra en liten mjuk borste över hela cowboyhatt. Använd en rougeborste eller någon borste med mjuk borst för detta. När all yta dammet avlägsnas, doppa en trasa i en blandning av vatten och tvål. Torka av cowboyhatt med trasan, med början från brädd och hela vägen till den nypa (den bucklig översta delen) och på insidan av hatten. Se till att sätta press på de områden med fläck. Efter detta, skölj hatten genom att torka av den med en annan fuktig trasa. Sedan, torka den torr med en ren, torr handduk. Halm cowboyhatt ska se så gott som ny efter rengöring.
  • Felt. Filt är lite mer känslig än halm, så var mer försiktig när du rengör en filt cowboyhatt. Rengör hatt med en svamp. Om du inte har något, använd en mjuk borste istället. Återigen, börja med brättet. Sponge brädden moturs och flytta handen till kronan. Kör sedan din svamp från baksidan och framsidan av kronan och upp till nypa. Nu, vrid hatten upp och ner för att nå brädden undersida och kronans insida. Om du sysslar med fläckar, strö speciell rengöring pulver eller majsstärkelse över fläcken. Lämna det för en stund. Sedan, smörja den färgade delen med en lätt fuktad svamp. Gör detta mycket försiktigt så att sätta för mycket press kan skada din filt cowboyhatt.
  • Läder. Även om det låter komplicerat, rengöring hatt läder cowboy är enkel att göra. Först borsta läderhatt med en mjuk borste. Sedan, dammsuga smuts och damm utanför, och se till att köra vakuumet pensel över hela hatten. Efter detta, torka av läder hatt med en fuktig trasa. Gör brädden först och längden på kronan, går mot nypa. Återigen, gnugga inte hårt. Rör försiktigt ditt trasa alla under hela förfarandet. Efter detta, torka din hatt läder cowboy med en ren, luddfri trasa. För att bibehålla lädret glänsande yta, applicera läder polish, linolja till exempel för att lädret cowboyhatt. Häll en liten mängd av läder polish på en luddfri trasa och börja torka brädden och alla andra delar av hatten. Placera den på en plan yta efter dess brädden vidröra ytan, för att möjliggöra för den polska att penetrera läder material.

Om du tror att rengöra dina cowboyhattar är mer än du kan hantera

Hur man rengör cowboyhattar. Ett klassiskt tillbehör, avslutar en cowboyhatt en västerländsk överklagande.
Hur man rengör cowboyhattar. Ett klassiskt tillbehör, avslutar en cowboyhatt en västerländsk överklagande.

Om du tror att rengöra dina cowboyhattar är mer än du kan hantera, kan du välja att ta dem till professionella städare. Den avgift du måste betala i allmänhet beror på tillståndet av dina hattar. För att upprätthålla deras form, kom ihåg att ordentligt lagra hattar i sina lådor efter användning och rengöring. De är särskilt benägna att vara missbildade.