O2s

Hur man rengör hampa skor

Hampa är en naturlig fiber som sakta vinner större acceptans för en annan stark naturmaterial lämpligt för kläder, skor och väskor. Tidigare hampa var grov och hård och används främst för säckar och andra objekt som inte behöver en finare yta. Experiment och fortsatta tester och förbättringar har gjort hampa ett bra tyg för tygskor och väskor. Canvas skor gjorda av hampa är bekväma och andas, vilket gör den idealisk att bära under sommaren och för lätta vandringar. Som sådan, kan hampa skor få mycket smutsiga lätt. Nedan är några tips på hur man rengör hampa skor.

Hur man rengör hampa skor. Om dina hampa skor är caked med lera låta leran torka först som torkad lera är lättare att ta bort än våt lera som tenderar att sprida sig mer som du torkar.
Hur man rengör hampa skor. Om dina hampa skor är caked med lera låta leran torka först som torkad lera är lättare att ta bort än våt lera som tenderar att sprida sig mer som du torkar.

  • Om dina hampa skor är caked med lera låta leran torka först som torkad lera är lättare att ta bort än våt lera som tenderar att sprida sig mer som du torkar. Skrapa bort så mycket av den torkade leran som möjligt och ta bort dem som har bäddats in i spåren av gummisulor genom att peka sulorna av hampa skor tillsammans för att luckra upp jorden. Placera skivor av tidningen på golvet för att göra städa upp lättare. Använd en fuktig trasa för att torka av resten av caked leran på gummi delar av dina hampa skor.
  • Om dina hampa skor har skosnören, ta bort dem och tvätta dem separat. Du kan blöta dem i varmt vatten och diskmedel i en bassäng. Om snörningen är vita du kan lägga några droppar blekmedel i vattnet för att göra din skosnören vitare.
  • Placera lite varmt vatten och tyg diskmedel i en bassäng stor nog att hålla hampa skor. Tvätta insidan och utsidan av hampa skor, däribland fodret. Använd en gammal nylon tandborste för att skrubba den smutsiga fläckar. Efter skorna städas, skölj dem i kallt vatten tills tvättmedlet har tvättats bort.
  • Ta bort foten lukt från dina hampa skor genom att blanda bakpulver med lite vatten till en pasta och använda fingrarna för att gnugga blandningen på insidan av dina hampa skor. Låt pastan att absorbera lukt under flera minuter innan du sköljer skorna med kallt vatten.
  • Pressa ut det mesta av fukten från insidan och utsidan av hampa skor med en handduk, pressning på material tills fukten absorberas. Låt hampa skor lufttorka på en varm plats i din trädgård eller hus. Placera inte hampa skor direkt under solen, eftersom detta kan missfärga färgad hampa och crack sidospår gummi och fotsulor.
  • Crumple vita pappersark till bollar och lägg dem i de fuktiga hampa skor. Detta kommer att absorbera en del av fukten samt bidra till att bibehålla formen på dina skor som de torkar. Du kan också använda bruna papperspåsar men inte tidningar eftersom bläcket kommer att blöda och överföra till skor.

Även om du kan rengöra och tvätta hampa skor i tvättmaskinen flesta tillverkare rekommenderar inte denna metod eftersom det försvagar limmet som håller skon delarna. Det orsakar också gummi sidospår och sulor bli ganska spröd. Håll dina hampa skor lukta nice genom att damma lite bakpulver på insidan av dina skor och låta det absorbera lukt. Bara skaka bakpulver av när du behöver använda dina hampa skor igen.