O2s

Hur man ska behandla kliande hårbotten

Kliande hårbotten kan orsakas av olika faktorer

Kliande hårbotten kan orsakas av olika faktorer. Det kan vara på grund av mjäll, växlande väder, dålig hygien eller hårvårdsprodukter. Med kliande hårbotten är mycket obehagligt. Du har alltid att uppmana till noll, även offentligt. Det är mycket pinsamt också. Det kan finnas tillfällen då din hårbotten är så irriterande att man inte kan låta bli att klia det framför människor bara för att få tillfällig lindring. När du har kliande hårbotten är din självkänsla påverkas. Du kanske känner att du inte vill gå ut och mingla av rädsla för att ditt huvud kommer att klia och du kan inte styra repa den, och dina vänner kommer att skratta åt dig eller göra kommentarer om din hygien. Den här artikeln kommer att ge dig tips om hur man kan behandla ditt dilemma så att du kan säga adjö till kliande hårbotten. Läs på.

  • Ändra ditt schampo. Din nuvarande schampo kan ge dig mjäll. Det finns vissa kemikalier i andra schampon som faktiskt kan ge dig mjäll. Byt till en mentholated anti-mjäll schampo. Svalka av mentol ger lättnad till klåda, så det är klokt att använda anti-mjäll schampo.
  • Tvätta håret med varmt vatten. Varmt vatten kommer att döda bakterier i ditt hår och hårbotten och kommer att lindra klåda. Tvätta inte håret med varmt eller hett vatten varje dag men. Det kan göra att du tappar håret så gör det inte ofta. Gör det fyra till fem gånger i veckan.
  • Sluta använda hårfärg. Kemikalierna i håret produkt kan orsaka hårbotten att klia. Gå naturligt. Inte färga inte håret ett tag och du kommer att märka att klåda i hårbotten kommer att försvinna.
  • Hoppa behandlingarna. Olika hår behandlingar har kemikalier som är faktiskt skadligt för hårbotten. Om du precis kom från skönhetssalongen för en hår behandling och du märker att du är klåda, kan kemikalierna vara den skyldige. Inte bara kommer ditt huvud kliar, men det kommer att göra ditt hår sprött också.
  • Bär en hatt. När du är ute i solen, glöm inte att bära en hatt. Det kommer att skydda din hårbotten och hår från de skadliga UV-strålar. Även i kallt väder, pryda ditt huvud med en snygg hatt för att förhindra att din hårbotten från uttorkning på grund av kylan. Växlande väder ger dig mjäll också. Snusnäsdukar är bra alternativ också. Håll en stash i din låda så att du kan dra en ut när du går ut.


Upprätthålla renlighet i ditt hår och hårbotten

Upprätthålla renlighet i ditt hår och hårbotten. Om du använder något på håret som du tror gör din hårbotten kliar, omedelbart sluta använda den. Var vaksam och försiktig i att behandla din hårbotten kliar så det kommer inte längre att komma tillbaka och hemsöka dig.

Hur man ska behandla kliande hårbotten. Tvätta håret med varmt vatten.
Hur man ska behandla kliande hårbotten. Tvätta håret med varmt vatten.

Tipsen ovan för behandling av kliande hårbotten kanske inte fungerar för dig, särskilt om klåda kan vara orsaken till en underliggande hårbotten sjukdom, såsom alopeci eller förlust av hår. Sök läkare om rätt behandling för din kliande hårbotten.