O2s

Hur man skär tyget sminkväska

Makeup väskor är vackra och praktiska presenter någon tjej skulle uppskatta att få. Vare ges bort eller hålls som ett personligt föremål, kommer det alltid att komma till god användning. Inte bara är det bra för att hålla kosmetika, men du kan också använda den för att bära andra föremål såsom mobiltelefoner, vissa bitar av smycken, eller några andra toalettartiklar som väl. Du kan hitta dessa små påsar på rea nästan överallt kommer i en mängd olika färger, former och mönster. Men skulle det vara så roligt att göra det själv. Inte bara kommer du att spara lite pengar, men också att du ger det att personlig touch som är unikt. Här är några steg att följa när du gör din egen makeup väska:

Hur man skär tyget sminkväska. Det roliga är att välja dina egna tyger.
Hur man skär tyget sminkväska. Det roliga är att välja dina egna tyger.

  • Det roliga är att välja dina egna tyger. Försök att plocka de som är lite kraftigare än andra, för att kunna stå emot tyngden av innehållet du tänker sätta i påsen. Du kanske också vill plocka tyger som skulle komplettera din handväska, vare sig i färg eller design. Du kan också välja två typer av samordning material som passar ihop med varandra. Man kommer att användas för väskan exteriör och det andra för dess inre. 22 "med 10" skulle vara tillräckligt bra.
  • Börja ditt projekt genom att skapa ett mönster först. Använd mönster papper eller annat papper som du normalt använder för mönsterkonstruktion. Klipp två rektanglar, en som mäter 9,5 "x15", och den andra mäter 4 "x4.5". Din lilla rektangeln skall vikas på mitten två gånger. Den öppna kanten skall vara avrundad för att skapa böjda hörn. Dessa rektanglar kommer nu att fungera som dina mönster när du klipper din valda tyget.
  • Börja skära dina tyger. Skär ut din större rektangel bit från alla dina tyger. Klipp ut två av dina mindre rektangulära bitar från alla dina tyger också.
  • Använd smältbart mellanlägg på tyget där du tänker placera foder på din makeup väska. När du gör detta, läs instruktionerna från tillverkaren. I avsaknad av smältbara gränssnitt, enkelt tråckla ditt gränssnitt med en ¼ "sömsmån på fodret.
  • Klipp din blixtlåset till lämplig längd. Hand-sy runt dragkedjan tänder för att hålla det säkert låst. Lägg en bit av ditt yttre tygstycke uppåt. Lägg din blixtlåset nedåt på tygets överkant. Ställ dragkedja mitt i båda övre kanter som du har radat upp.
  • Placera din inre tygstycke nedåt. Rikta dina övre kanterna på tyget och börja sy ner kanten. Upprepa proceduren på den andra sidan med dina återstående tygstyckena.
  • Vik tyget på ett sådant sätt att din dragkedja är centrerad och de yttre tygerna är placerade med sina mönster ytor tillsammans. Gör samma procedur med din insida.
  • Öppna upp ditt blixtlåset halvvägs och börja sy alla sidorna lämnar en halv tum sömsmån. Se till att lämna en öppning nedanför fodret av ca 5 inches. Sätt in handen genom öppningen och göra en liten triangel genom att vika ner hörnen i botten av väskan exteriör väv. Sy över triangelns platt kant i en rak lätt på båda hörnen. Klipp av båda ändar och vrid påsen ut och in. Sy fodret på makeup väska. Din makeup väska kommer nu att ha en platt botten som kommer att sitta någonstans du placerar den.


Det finns en hel del varianter och stilar du kan komma med när du skapar din egen makeup väska. Det kommer allt beror på dina personliga preferenser. Använd din kreativitet, kommer du säkert vara nöjd med resultatet av projektet om att presentera det som en gåva, eller hålla det för dig själv.