O2s

Hur man slår en flopp skott i golf

En flopp skott syftar till att driva bollen med en högre båge jämfört med en vanlig chip eller beck, på bekostnad av avståndet. Med lite övning kan golfare behärska denna knepiga teknik, som också är känd som hög lobb.

Här är stegen för att slå en flopp skjuten i golf:

  • Undersök placering av bollen. Utvärdera dess djup i en sand fälla, de hinder som omger den och dess avstånd och riktning från koppen. Detta gör att du kan mäta den kraft du behöver för att flytta bollen närmare ditt mål. Du kan behöva ett kraftfullt flopp sköt att få bollen över en brant sandbank eller linje av träd.
  • Visualisera banan för floppen skott. Detta kommer att hjälpa din muskel känsla styra din stroke och slå bollen där du vill att det ska gå. Redogöra för miljöfaktorer såsom vind och buskar.
  • Välj sand wedge. Du kan också använda lobb wedge. Undvik en kil med en vinkel på mindre än 60 grader.
  • Håll träffytan så parallellt som möjligt till himlen och landa när den träffar bollen. Här nästan horisontell orientering kommer att placera så mycket vertikal kraft som möjligt till bollen med minsta horisontella rörelser. Bollen kan då undvika att slå höga hinder över korta avstånd.
  • Skaka på telefonen under din nedgången. Detta kommer att lägga till en underskruv på bollen som kan hjälpa den att flytta tillbaka till målet eller stoppa omedelbart efter landning på den gröna. Detta är nödvändigt för flagg pinnar som ligger nära kanten av det gröna, vilket begränsar det område som du kan placera ditt skott. Du kan också släppa din axel under nedgången att slå bollen med en högre vinkel. Utsätt inte kraft under nedgången, utan låt tyngdkraften arbete för dig.
  • Undvik att släppa tå. Hälen på klubbhuvudet ska leda. Genomförs korrekt, måste ansiktet linje med himlen efter påverkan.
  • Slog i marken en tum på baksidan av bollen. Gjort korrekt, kommer bollen att drivas uppåt med en explosion av sand och torv.
  • Öva. Flop skott fungerar annorlunda för individer och endast genom upprepning kan varje golfspelare ta reda på bästa sättet att utföra svingen. Öva med olika scenarier och villkor för finjustera din bild och gör att du kan förutse svåra manövrar.
  • Titta på videoklipp flop shot för referens. Medan bilder och diagram är användbara för att studera varje steg av en effektiv flopp skott, inget slår en video för att studera hela rörelsen under olika scenarier. Det finns gott om online video tutorials du kan titta på gratis, du kan också köpa DVD-skivor av professionella handledning eller faktiska spel för att förbättra din teknik.


Hur man slår en flopp skott i golf. Undersök placering av bollen.
Hur man slår en flopp skott i golf. Undersök placering av bollen.

Flop skott hjälpa bollen komma ur sand fällor eller tidigare ett hinder för små träd, särskilt om koppen är bara förbi dessa hinder. Denna fiffiga teknik är ett värdefullt verktyg för att ingå i en golfares spektrum av kompetenser.