O2s

Hur man spelar läget för punkten vakt i basket

Punkt vakter beskrivs ofta som "tränare på golvet" för ett basketlag eftersom de är de som tilldelats köra brottet i laget genom att styra bollen, likt en quarterback i europeisk fotboll. De är oftast de minsta spelarna på planen med undantag av Earvin "Magic" Johnson, som var en 6'9 Hall of fame vakt. Här är några av en point guard huvudsakliga arbetsuppgifter:

Hur man spelar läget för punkten vakt i basket. Veta när man ska köra - som en point guard.
Hur man spelar läget för punkten vakt i basket. Veta när man ska köra - som en point guard.

På brott:

  • Bra dribblingar - som en point guard, hanterar du det basket för det mesta. Motsatta grupper kommer att pressa dig en hel del, så för att undvika omsättning, måste du ha bra dribblingar.
  • Veta när man ska köra - som en point guard, måste du veta hur man kör snabbt sönder. Detta inkluderar att veta när man ska utnyttja när du har siffror eller gör att utsikterna passerar på en lagkamrat som är före i utvecklingen. Du måste också veta när man ska dra sig ur en snabb paus, särskilt när du inte har siffrorna. Att tvinga frågan vanligtvis skapar omsättningar.
  • Post-Entry Passing - posten entrékort är ett pass som går till en lagkamrat som är utstationering upp en försvarare som är oftast mindre än honom / henne. Om det görs på rätt sätt, kan det efter entrékort vara en konsekvent källa till poäng för ett lag sedan post-up spelare är oftast nära kanten när de tar emot passet.
  • Penetrera och skålen - hålla upp huvudet när du dribbla är nyckeln till "tränga" och "skålen", eftersom du alltid är ett hot mot poäng. När du slår din försvarare, kan du skicka iväg till din lagkamrat som helst, vilket kan leda till enkla korgar och problem för alla försvarande laget. Tänk på att det alltid är bättre att passera medan du är på marken, inte i luften. Om du passerar medan du är i luften, är chansen att en motståndare kan hoppa framför dig för en avgift, eller kunde hoppa in i din omkörningsfilen. Massor av omsättningar skapas på detta sätt.

På Defense:

  • Komma tillbaka - en point guard är också en viktig punkt på försvaret. De måste vara uppmärksamma och komma tillbaka direkt efter varje innehav. Att vara en point guard, betraktas du som lagets ledare på golvet. Du måste kommunicera med dina lagkamrater för att undvika defensiva förfaller och rykten. Inte göra det kan leda till enkla korgar för motståndarna.
  • Pressa bollen - punkt vakter är oftast agile och irriterande. De tar fördel av sin snabbhet genom att hålla konstant tryck på passaren eller bollkontroll. Punkt vakter tvinga dem bort från sina designade pjäser. Pressa kulan kommer att hjälpa dina lagkamrater genom att tvinga det offensiva laget i hårda situationer. Kultryck håller också placera spelare borta från sina "pengar fläckar" på banan på grund av deras svaga färdigheter boll hantering.

Att vara en point guard innebär att du har en av de mest avgörande lägena i spelet. Det är den position som kontrollerar större delen av spelets pjäser. Om du har denna position, betyder det att du måste tänka ett par steg framåt för att vinna ditt spel.