O2s

Hur man startar en eld med pinnar

Om du fastnar utomhus och behöver ställa en brand men glömde att ta med tändstickor eller en tändare, det finns ingen anledning att misströsta. Det finns ett sätt att göra upp eld med hjälp av material som ligger runt, det kan ta lite hårt arbete och tid, men resultaten kommer att vara värt det och du kommer att ha lärt sig en ny praktisk färdighet. Följ stegen nedan om hur du kan starta en eld med bara pinnar.

Vad göra?

Hur man startar en eld med pinnar. Bygg en brand grop med den tändande insamlade materialet med ett utrymme i mitten.
Hur man startar en eld med pinnar. Bygg en brand grop med den tändande insamlade materialet med ett utrymme i mitten.

  1. Plocka pinnar - Välj tunna pinnar, samla bark, torkat gräs, små kvistar och annat brännbart skräp kringspridda. Undvik fuktig trä som detta är mycket svårt att bränna.
  2. Saker du behöver - att starta en brand, behöver du en friktion pinne, en något böjd träbit som kan formas till en båge och inte går lätt sönder, en FireBoard och en borrmaskin. Andra saker att samla in är en kniv eller en vass sten, en hylsa tillverkad av en slät sten eller träbit, några starka string-liknande material, såsom en lång spets och fnöske material - torkat gräs, bitar av bark, små kvistar, etc .
  3. Bygg en brand grop med den tändande insamlade materialet med ett utrymme i mitten. Förbered en båge med strängen eller skosnöre och en tunn, något böjd träpinne som inte skulle gå sönder lätt.
  4. Förbered en FireBoard av trä som är lätt och torr, utan någon sav och mjuk att peta igenom. Den FireBoard bör vara ungefär en tum tjock, 2-3 inches bred och 10-12 inches lång.
  5. Gör en borr med trä så lika som FireBoard, forma pinnen precis som en penna, med en skarp och spetsig ände och en trubbig ände. För att uttaget leta efter en sten eller ens ben eller trä som har en något ihålig eller konkava centrum där den vassa änden av borren kan passa.
  6. På FireBoard varumärket en plats på en av långsidorna vilket är ungefär en och en halv gånger diametern av borren stick. Vid denna plats gör ett hål ungefär en fjärdedel av en tum tjock och med samma bredd som borren.
  7. Placera FireBoard på en plan yta på marken och sätta din vänstra fot båge på vänster sida av hålet du gjort. Ställ dig på din högra knä, hålla bågen i höger hand, borren i den vänstra. Sätt borren i fören strängen och vrider med den trubbiga änden av borren på skapade hålet. Stäng den andra borränden med uttaget.
  8. Håll änden av bågen, skapa tryck nedåt genom att vrida borren fram och tillbaka. När du fortsätter med denna motion, hittar du några svartkrut samla på den plats du har borrat ditt hål följt av rök. När det börjar rökning och fångar en gnista på grund av friktionen avlägsna borr och FireBoard noggrant. Blås långsamt eller använd en fläkt för att börja lufta lilla lågan och lägga fnöske för att hålla lågan brinnande. Fortsätt att tillsätta små trä bitar tills de har helt hunnit lågan och du har elden du behöver.

Inte en lätt uppgift, men resultatet i slutet av det kommer spänningen dig. Det är en praktisk färdighet som kräver täta övning och inlärning genom trial and error, men ett värt ansträngningen och tålamod.