O2s

Hur man täcka en utbrytning

Hud finnar är en källa till förlägenhet för vissa

Hud finnar är en källa till förlägenhet för vissa. Oavsett om du vill kalla det en finne eller en finne, kan en utbrytning kommer vid en tidpunkt som du minst anar. Om du är benägna att finnar eller vill bara veta hur man ska täcka upp en, här är några förslag som du kanske vill prova.

  • Minska svullnaden. Applicera kall kompress på breakout. Du kan få en isbit eller två insvept i en ren trasa och placera denna över breakout. Du kan också använda en påse frysta ärtor om du vill. Kylan kommer att minska svullnad i samband med de flesta finnar.
  • Använd vaselin. Det finns så många användningsområden för denna produkt och en av dem är att täcka en utbrytning. Få en bomullstuss och doppa den i en balja med vaselin. Du behöver bara en liten mängd. Använda bomullspinne, applicera vaselin direkt på breakout. Detta kommer att hålla smuts från att irritera breakout utan att täppa till porerna. Du kan sedan använda makeup på huden som vaselin fungerar som en jämn bas för makeup.
  • Applicera flytande foundation och concealer över breakout. Hitta en flytande foundation samt en concealer som matchar din hudtyp. Till exempel, om din hud är fet, använd en foundation för fet hud. Applicera en liten mängd flytande foundation i och omkring området av breakout. Du borde faktiskt tillämpa grunden till hela ansiktet för att se till att din hudton är densamma överallt. Följ upp detta med att tillämpa rätt nyans av concealer för att ytterligare dölja breakout. Tänk på att inte lägga alltför mycket av antingen produkten eftersom detta kan förhindra att dina porer från att andas, fånga smuts under huden. Leta efter en icke-komedogent foundation och concealer som inte täpper till porerna.
  • Använd en matt finish pulver. Om du planerar att använda efterbehandling pulver, välj en som inte är blanka. En matt pulver som är samma nyans som huden (eller en nyans mörkare) bör användas. Applicera detta i hela ansiktet. Se till att inte koncentrera sig på området med breakout bara. Finishen bör vara släta.
  • Se en hudläkare. Be om hjälp från din hud läkare. Din hudläkare kan ge dig rätt information om hur man undviker finnar liksom metoder för att täcka dessa fula hud gupp utan att förvärra tillståndet. Ta reda på vilka produkter som du kan använda för att bli av med finnar. Salvor och krämer med bensoylperoxid eller salicylsyra sägs vara till hjälp för att torka ut finnar eller Zits.

Hur man täcka en utbrytning. Applicera flytande foundation och concealer över breakout.
Hur man täcka en utbrytning. Applicera flytande foundation och concealer över breakout.

Påminnelse: Breakouts orsakas av ett antal faktorer av vilka vissa är genetik, hormoner, föroreningar, och vissa livsmedel. Om du kan, försök att undvika vad som orsakar dina finnar. Eller åtminstone, lära sig att hantera dem. En hälsosam livsstil - äta rätt mat, dricka mycket vatten, rätt mängd motion och sömn samt hålla borta från föroreningar kan bidra till att minska risken för finnar uppstår.

Ingen vill bli sedd med en finne eller finne

Ingen vill bli sedd med en finne eller finne. Alla vill att täcka deras breakout innan inför andra människor. Kosmetiska produkter som stiftelser och concealers används för att dölja finnar och Zits eller åtminstone tona ned dessa föga smickrande hudutslag.