O2s

Hur man tar bort mörka fläckar från razor bumps och inåtväxta hårstrån

Hårborttagning metoder kan ta bort hår med under ytan av huden

Hårborttagning metoder kan ta bort hår med under ytan av huden. Detta bör ge dig mer felfri hud. Men i stället har detta gett dig växande hår fångade under huden. De fångade hår eller inåtväxta hårstrån är vad du ser som razor bumps. Dessa rakhyvelsutslag orsaka smärta och irritation, som bidrar till bildandet av mörka fläckar. Oroa dig inte eftersom det finns många sätt att ta bort mörka fläckar som orsakas av razor bumps och inåtväxta hårstrån som de som nedan:

  • Aloe vera olja. Aloe Vera är känd för sin lugnande effekt på huden. Det är också en naturlig antibiotika, vilket hjälper för snabbare läkning och samtidigt förhindra infektion. Applicera aloe vera olja på de mörka fläckarna minst en gång om dagen eller så många gånger som behövs. Lotion och babyolja med högt innehåll av aloe vera är också till hjälp för att ta bort mörka fläckar.
  • Vitamin C. Ta minst 500 mg C-vitamin tillskott varje dag. Också konsumera livsmedel som är rika på C-vitamin som apelsiner och tomater. C-vitamin är till hjälp för att påskynda ärr vävnader "läkningsprocess, vilket också kan bidra till att undanröja mörka fläckar.
  • Citronsaft. Dricka ren citronsaft varje dag är ett annat sätt att ta in mer C-vitamin för snabbare ärr läkning. Men det kommer att bli mer effektiv om juicen direkt appliceras på de mörka fläckarna. Citronsaft är surt innehåll är en naturlig hud blekmedel. Direkt tillämpa detta på de mörka fläckarna och lämna den där. Juicen ska absorberas av de mörka fläckarna så de dra nytta av juicen är blekning makt.
  • Exfolierande produkt. Använd din favorit huden exfolierande produkt för att lätta de mörka fläckar. Exfolierande produkter kommer i olika styrka. Den högsta styrkan kommer att leda till snabbare peeling men kan också orsaka mer ärr och mer mörka fläckar om den inte används på rätt sätt. Lägre styrka exfolierande produkter ta lite tid att få peeling, men är oftast säkrare att använda. Oavsett produkt du kommer att använda är bra så länge du använder den utifrån tillverkarens anvisningar.
  • Vitamin E olja. Detta kan köpas i geltyp kapsel. Prick kapseln och nypa den för att få vitamin E olja. Bred ut oljan på de mörka fläckarna att främja en snabbare läkning. Vitamin E kan också jämna ut hudtonen samtidigt lätta missfärgning.
  • Hydrokinon. Lotioner, krämer och lösningar med upp till 2% hydrokinon lösning kan köpas utan recept från läkare. Detta är en av de mest populära huden blekningskemikalier. Applicera produkten på de mörka fläckarna enligt instruktioner från tillverkaren. Sätt så lite och så skonsamt som möjligt, eftersom för mycket av hydrokinon kommer att leda till brännande känsla i huden.
  • Solskydd. Applicera solskydd på de mörka fläckarna när du kommer utsättas under solen. Solens strålning kommer mörkare fläckarna och kan orsaka brännande om du använder blekkemikalier.


Nästa gång

Hur man tar bort mörka fläckar från razor bumps och inåtväxta hårstrån. Exfolierande produkt.
Hur man tar bort mörka fläckar från razor bumps och inåtväxta hårstrån. Exfolierande produkt.

Nästa gång, raka ditt oönskat hår först efter rengöring av området med varmt vatten och önskad rengöringslösning. Varmt vatten kommer att mjukna huden och håret och det kommer att öppna porerna för säkrare rakning eller vaxning. Detta är bara en enkel metod, men detta kommer säkert att förhindra bildandet av mer rakkniv gupp och inåtväxta hårstrån som kan orsaka mer än bara mörka fläckar.