O2s

Hur man undviker dåliga hår dagar

Varför händer dåliga saker till bra hår?

Vi har fått mycket körsträcka ur "bad hair day". Termen frammanar ett komiskt olyckligt frisyr, en anomali för någon vars hår är normalt minst presentabel, om inte elegant och värdigt. Varför händer dåliga hår dagar? Hur mycket av det inblandning och misshandel, i motsats till otur? Vem bär skulden? Någon? Vissa högre väsen?

Har frasen respons hos oss på grund av våra böjelser att koka alla livets problem ner i en relativt triviala, oberoende klagomål? Eller gör det resonans eftersom något relativt små kan överväldiga och förstöra vår dag?

Hur man undviker dåliga hår dagar. Om dina dåliga hår dagar blir allt vanligare.
Hur man undviker dåliga hår dagar. Om dina dåliga hår dagar blir allt vanligare.

Först av allt måste du se till att du inte bara projicerar dina orelaterade, större frågor på perfekt oskyldig hår. Ta en stund att reflektera över din dag. Är ditt hår att skylla? Om det hjälper, ta en bild av dig själv just nu och jämför det med en bild av dig på en bra dag. Ser ditt hår annorlunda?

Om du är säker på att ditt hår är verkligen dålig idag, då är det dags att diagnostisera problemet och se till att misstaget aldrig upprepas.

  1. Om dina dåliga hår dagar blir allt vanligare, riskerar du att förvandla dem till ... normalt hår dagar. Vanligtvis kommer orsaken till detta vara tillståndet i ditt hår. Är håret för fet eller för torr? Båda ytterligheterna kan definitivt orsaka dåliga hår dagar tills du sjuksköterska håret tillbaka till läcker hälsa. För att göra detta måste du ändra dina hårprodukter, grooming vanor och näring. Läs våra artiklar om hur man vårdar torrt hår och fett hår . Rätt de fel flätor!
  2. Ibland kan en ny frisyr kan orsaka dåliga hår dagar. Människor har ofta vänta i flera dagar eller kanske en vecka par innan de nya stil växer tillräckligt för att se bra ut. Ibland de dåliga hår dagar fortsätter som håret växer. Om du inte kan skaka dålig hår dag, så ska du få ditt hår stylad för andra gången, av en annan stylist. Om den dåliga hår upphör som håret växer, sedan observera hur länge håret måste vara för att se bra ut i den stilen. Ju mer vägledning och detaljer kan du ge en frisör nästa gång, desto mer kan du undvika dåliga hår dagar i framtiden.
  3. Gör dina dåliga hår dagar hända efter rusade morgnarna? Vi utvecklar alla en god rutin på morgonen när vi förbereder för arbete, skola eller förbjudet. Försovning leder till rusar, vilket kan rubba rutinen. Gissa vad? Detta är ofta varför vi lämnar för arbete upprörd över dålig hår. Vi hade inte tid att följa rutinen. Kanske vi blåsa-torkade håret mer än vanligt, eller i en galen kapplöpning, använt för mycket hårspray. Kanske vi glömde produkt som vår frisyr kräver. Kanske vi har slut på produkten eftersom vi var alltför rusade tidigare morgonen för att ta hänsyn den tomma flaskan. Poängen är, rusar inte kommer att hjälpa dig att undvika dåliga hår dagar, men det kan få dem.

Varför händer dåliga saker till bra hår? Ibland kan en ny frisyr kan orsaka dåliga hår dagar.
Varför händer dåliga saker till bra hår? Ibland kan en ny frisyr kan orsaka dåliga hår dagar.

Jag slår vad om att det finns någon med perfekt hår på jobbet, i skolan eller var du söla - någon som aldrig lider även ett ögonblick av ofullständig hår. Varje follikeln är på plats. Varje nagelbanden lyser hälsosamt. "(Sigh. ..) Om det bara fanns ett sätt ... för mitt - mitt hår .... " du tror.

Samtidigt som vi alla hoppas att personen har ett spektakulärt dålig hår dag någon gång, sanningen är att du kan ha hår som friskt också. Du kan vara den person som aldrig har en dålig hår dag. Det är allt en fråga om du vill tolerera enstaka dålig hår dag, eller ägna tid och ansträngning för att se till att det aldrig händer igen. Är du redo att ta dessa tre steg?

  • Utveckla disciplin att hålla sig till en god morgon rutin.
  • Ärligt detalj din rutin och önskemål hår med din frisör.
  • Komma till rätta med din hårtyp och göra nödvändiga justeringar för att förhindra oiliness eller torrhet.

Om så är fallet, kan du undvika dåliga hår dagar.