O2s

Hur man väljer en lämplig hår balsam

Hårbalsam gör håret ser ut och känns mjukt

Hårbalsam gör håret ser ut och känns mjuk, smidig och frisk. Den tämjer frissigt hår och halta lås. Frekvent slag torkning och styling orsakar håret blir sprött och torrt. Med balsam, är skadat hår åter till liv.

När du köper en balsam, bör det baseras på din nuvarande typ av hår. Här finns användbara tips att välja ett balsam.

Hur man väljer en lämplig hår balsam. Välj en Volumizing balsam om du har halta eller fint hår.
Hur man väljer en lämplig hår balsam. Välj en Volumizing balsam om du har halta eller fint hår.

 1. Köp vanlig balsam om du har normala, friska, glänsande lås.
 2. Välj en Volumizing balsam om du har halta eller fint hår. Denna typ av balsam kan lägga kroppen till ditt hår. Leta efter balsam med pantenol och pantotensyra.
 3. Välj en rik formel fuktgivande konditionering för torrt eller frissigt hår. Följande ingredienser är idealiska för detta hår struktur: Sheasmör, jojoba, kokosnöt, avokado, safflor och mineralolja, för att nämna några.
 4. Leta efter lätta balsam med citrus oljor, rosmarin eller pepparmintoljor när du har fett hår. Använd bara en liten mängd för att inte tynga dina lås.
 5. Använd en rik, tjock balsam om du har färgat hår. Speciellt framtagen balsam för färgat hår innehåller ingredienser som förlänger effekten av färgen på håret. Det ger också glans och ljusstyrkan på färgat hår.
 6. Köp en inpackning för lockigt hår. Kinky hår behöver ett balsam som är hög i protein.
 7. Satsa på naturliga hårbalsam som ett substitut. Olivolja och majonnäs är bra för ditt hår. Dessa är kemisk-fria substitut.
 8. Undvik hårbalsam som innehåller isopropylalkohol. Denna ingrediens kan torka håret. Natrium polystyrensulfonat är en annan kemikalie att undvika. Om du har känslig hud, är det bäst att hålla sig borta från balsam med: mentol, balsam mynta, paprika, resorcinol, kanel och koriander.
 9. Håll dig borta från balsam som lägger för mycket olja i håret, vilket gör det ser fet.
 10. Välj ett annat balsam för sommaren och våren månader och hösten och vintermånaderna. Använd en ljusare konditionering formel under varmare månader. När de svala vindar vintern kommit, välj ett balsam som återfuktar håret.
 11. Välj ditt balsam baserat på vad det kan göra för ditt hår och inte av kostnaden. Bara för att en viss balsam är dyrare betyder inte att det är bäst för ditt hår. Se vilka balsam som fungerar bäst för dig.
 12. Hålla sig borta från två-i-ett kombinationer. Schampo fungerar annorlunda från balsam. Man rengör, medan de andra villkoren. Dessa två jobb är bättre göras efter varandra.

Påminnelse: Ändra märket på din balsam (och schampo för den delen) var så ofta. Vid en viss punkt, kommer din balsam inte längre fungerar på ditt hår. Detta kan vara på grund av överskott bygga upp vilket kan skalas med hjälp av en schampo.

Hårbalsam föryngra torr

Hårbalsam föryngra torr, tråkig, halta och skadat hår. Många balsam på marknaden har vitaminer och proteiner för att hålla håret friskt eller reparera skadade delar. När du handlar för hårbalsam leta efter en med lätta formuleringar som inte tynger ner hårstrån eller få dem att se fet. Läs etiketterna noggrant. Leta efter balsam speciellt framtaget för ditt hår. Din balsam bör ge tillräcklig smörjning och fukt för att hålla trådarna mjuk, hydratiserad, och hanterbara, utan att beröva håret dess volym eller glans.