O2s

Hur man väljer produkter ansikte tvätta för akne

Akne är en oroande hud problem för många människor med olika hudtyper

Akne är en oroande hud problem för många människor med olika hudtyper. Välja rätt strategier för hudvård kan vara mycket svårt när ditt ansikte har konstant finnar som du har svårt att kontrollera att inte tala bli av med. Med så många hudvårdsprodukter lovar att lösa akne problem Det kan vara förvirrande att välja vilken ansikte tvätta, ansikte lotion eller ansikte tvål fungerar bäst. Innan beslut fattas om att investera i en viss hudvård produkt, är det klokt att se till att du använder följande steg.

  1. Välj ett ansikte tvätta efter din hudtyp. Att känna din hudtyp hjälper dig att avgöra rätt regim och produkt för ditt ansikte. Normal hud är mjuk, smidig med fin och jämn konsistens. Porerna är små och knappt synlig. Normal hud speglar gott skick och kräver varsam underhåll. Fet hud är benägna att finnar, svarta huvuden och vita huvuden eftersom den överdrivna utsöndring av olja drar smuts och damm. En fet hud kan behöva mer än en ljus yta scrub för grundlig rengöring. Torr hud är förtorkad och är benägna att rynkor och linjer som ett resultat av otillräcklig produktion av sebum. Denna typ av hud behöver regelbunden skydd både dag och natt. Blandhy har vanligtvis fet T-zon områden som är pannan, näsan och hakan medan kinderna och områdena runt ögonen och munnen är torr. Denna typ av hud behöver behandling som specifikt kommer att behandla både torra och oljiga del av ansiktet. Känslig hud är mycket känslig, blir lätt irriterad reaktion på starka parfymer, kemiska komponenter, och även förändringar i klimatet. Det är nödvändigt att vara mycket försiktig med de kemiska ingredienser och doften av den produkt du tänker använda på ditt ansikte med denna typ av hud.
  2. Rådgör med din hudläkare innan du väljer ditt ansikte tvätt. Om du använder en hud tvätta som är lämplig för din hudtyp inte löser din akne problem, är det bäst att söka en professionell råd. Den vanligt misstag i att välja en ansiktstvätt är tanken att de kommersiellt populära och dyra produkter är vad som krävs för att sätta stopp för akne. Om en viss produkt orsakar irritation eller helt enkelt förvärrar din hud problem, är det klokast att avbryta dess användning och se din hudläkare. Du kan behöva en medicinerad ansiktstvätt, ett receptbelagt läkemedel, eller en förändring i kosten som akne kan också orsakas av mat.
  3. Läs etiketter och vara förtrogen med komponenterna. Om din hudläkare ber dig att undvika eller söka efter en viss ingrediens i en ansiktstvätt, ta del av sådan ingrediens om den är aktiv i din produkt val. Vanligaste ingredienser som finns i akne tvätta är bensoylperoxid och salicylsyra. Kontrollera produktens etikett innan de köper för att veta om det har rätt mängd aktiva ingredienser som din hud behöver.

Hur man väljer produkter ansikte tvätta för akne. Välj ett ansikte tvätta efter din hudtyp.
Hur man väljer produkter ansikte tvätta för akne. Välj ett ansikte tvätta efter din hudtyp.

När du hittar rätt ansikte tvätta för din hud, gör den till din engagemang för att rengöra och ge näring din hud ordentligt och religiöst.