O2s

Hur man väljer rätt snowboard stövlar för komfort och prestanda

Med någon sport kan den utrustning du använder och bära göra eller bryta ditt spel. Detta är sant med snowboard. Oavsett om du är en avslappnad snowboardåkare eller snowboard professionellt, måste du välja rätt snowboard stövlar. Bland de olika överväganden måste du säkerställa bästa komfort och prestanda.

Hur man väljer rätt snowboard stövlar för komfort och prestanda. Inte alla snowboard stövlar är byggda på samma sätt.
Hur man väljer rätt snowboard stövlar för komfort och prestanda. Inte alla snowboard stövlar är byggda på samma sätt.

Det finns hundratals val, och du kan välja mellan olika stilar, färger, snörning utrustning och liknande. Här är några tips att välja rätt skor för snowboard.

Budget

Din första man bör vara budgeten. Som med alla sportutrustning, bör du försöka göra en avvägning mellan pris och kvalitet. Om du snåla för mycket på kvalitet, kan du sluta köpa mediokra stövlar, som dåligt kan påverka prestanda. Om du spenderar för mycket, men du kanske inte råd det, och du kanske smusslar på andra lika viktiga saker du behöver för sporten. Ändå tänker på det som att köpa en uppsättning däck till din bil. Gå med något som är av hög kvalitet, men fortfarande överkomliga.

Den kanske viktigaste när man väljer snowboard stövlar är passformen. Bortsett från passformen.
Den kanske viktigaste när man väljer snowboard stövlar är passformen. Bortsett från passformen.

Entusiaster kanske vill spendera pengar på att köpa en styrelse, pjäxor och bindning. Om du är kontant-fastspänd, men överväga att investera dina pengar på stövlarna först, och bara hyra styrelsen och bindande för tillfället.

Syfte

Inte alla snowboard stövlar är byggda på samma sätt

Inte alla snowboard stövlar är byggda på samma sätt. Dessa varierar i styvhet, och ditt val kommer att bero på var du kommer i första hand att använda stövlar. Om du kommer i första hand rida på parker, bör du gå för mjuka stövlar, eftersom du kommer att göra med stela ytor och den extra mjukhet hjälper kudde din bil och landningar. Om du kommer i första hand snowboard på bergen, gå för styvare stövlar. Pudrig berg snö kan köra djupt och du kan få bättre rörlighet med stela kängor.

Fit

Den kanske viktigaste när man väljer snowboard stövlar är passformen

Den kanske viktigaste när man väljer snowboard stövlar är passformen. Montering snowboard stövlar är inte som bara passar på street skor. Även om det är okej att ha en viss marginal eller rörelse i dina street skor, kräver snowboard en annan passform. Dina stövlar bör passa väl på fötterna. Den ska sitta tätt, men inte för hårt, dock. När du väljer snowboard stövlar, passar dem med strumpor på, och se till att snöra den hårt, för att testa passform. Snowboarding stövlar pack vanligen ut med slitage, och du kan hjälpa kompensera detta med insatser.

Bortsett från passformen

Bortsett från passformen, bör du också överväga snörning systemet. Medan snowboard stövlar traditionellt kommer med skosnören, modern design innefattar nu olika sätt att snöra stövlarna, som BOA-systemet och Burtons Snabb Lace. Detta bör bero på dina personliga preferenser, men eftersom varje system har sina för-och nackdelar. Det är bäst att prova varje system när du passar stövlar.

Vet du vad du behöver, och vara smart när man köper sportutrustning. Snowboard handlar lika mycket om den utrustning du använder, eftersom det handlar om dina kunskaper. Tänk på att den utrustning du använder mycket kommer att påverka din prestation. Gå till stövlar som passar dina fötter, dina behov och din budget.