O2s

Hur man vandra i Smoky Mountains

The Great Smoky Mountains National Park är ett perfekt resmål för vandrare i alla fitness och erfarenhet nivåer. Som helhet sjuttio ledsystemet, oräknat en del av 2165-milen Appalachian Trail, erbjuder kanske den största mångfalden av vandring upplevelser i norra Europa.

Hur man vandra i Smoky Mountains. Den 0,6-milen Toms Branch Falls trail är bland det enklaste och kortaste.
Hur man vandra i Smoky Mountains. Den 0,6-milen Toms Branch Falls trail är bland det enklaste och kortaste.

  • Den 0,6-milen Toms Branch Falls trail är bland det enklaste och kortaste. Parkering är bekvämt. Lutningen är skonsam. Utdelning är en närbild av en dramatisk åttio fot hästsvans vattenfall. Genom sig detta spår är egentligen mer av en efter-picknick promenad än en dag hike. Två eller tre ytterligare lätta spår som valts för scenisk variation ger en utmärkt dagslång Smoky Mountains äventyr.
  • Avid dag vandrare rave om de många spektakulära vyer längs Charlies Liktorn trail. "Fantastisk", "häpnadsväckande", "svindlande" och "häpnadsväckande" är de ord som oftast används för att beskriva utsikt över avlägsna topparna bildar Smoky Mountains skyline. Den moderata lutningen av denna åtta mil spår kräver tillräcklig kondition, en del erfarenhet och bra stövlar. Varje säsong är en bra säsong för Charlies Liktorn slingan, men vintern är bäst för tydligare vyer och större ensamhet.
  • För det ultimata i Smokey Mountain National Park rättigheter distans skryta, kan allvarliga vandrare in i parken vid dess södra kanten från Fontana Road i North Carolina, korsa hela längden av parken grenslar gränsen mellan Tennessee och North Carolina längs åsen på Appalachian Trail, och avsluta parken genom att korsa riksväg 32 vid dess norra kant nära Waterville. De flesta av de funktioner som finns i parken, kan de panoramautsikt, vattenfall, unikt växtliv, gammelskogar, djurliv och historiska platser, ses från AT Detta är en sjuttio mil enkel resa. Den genomsnittliga vandrare tillbringar sju dagar på den här delen av leden. Självklart det kräver god fysisk conditioning, och åtminstone några backcountry erfarenhet rekommenderas. Ungefär halvvägs genom denna hike peakbaggers kommer att hävda Clingman Dome och sedan spendera lite tid blickar på utsikten från observation däck på den högsta höjden på den längsta leden i Europa.
  • Övernattande gäster är skyldiga att göra bokningar. Campingplatser, härbärgen eller stugor är aldrig mer än några miles away. National Park Service uppskattar att det finns omkring femtonhundra skyddade svartbjörnar inom gränserna för parken, så försiktighet rekommenderas. NPS avråds vandring ensam i backcountry. Korrekt klädsel och utrustning är avgörande för längre vandringar. Guider finns tillgängliga genom förskott arrangemang.