O2s

Hur matcha smink till hudton

Vi vet alla att en flicka inte kan leva utan hennes make up på

Vi vet alla att en flicka inte kan leva utan hennes make up på. Tja, de flesta av dem. Men där dessa frågor som en del tjejer tycker är obesvarade. Hur matcha make-up med din individuella hudton?

Make-up kan hjälpa dig att se ditt bästa, men om det inte matchar din hudton eller är inte samma som din färg och hy är det inte bra. Här är några enkla steg och strategier för att se till att du kan välja de mest kompatibla nyanser för din hud, ögon och läppar.

Hur matcha smink till hudton. Välj färgen på din make-up.
Hur matcha smink till hudton. Välj färgen på din make-up.

  1. Bestäm din hudton. Det finns flera sätt du kan bestämma färgen på din hud. Du kan kolla på den plats där du kommer att se den naturliga färgen på din hud. Insidan av handleden är den mest lämpliga. Om du ser ljusbrun färg du har en "neutral" ton, om du ser gula nyanser du har en "varm" hudton, medan om du märker pinker färg du har en "cool" hudton. Ett annat sätt att bestämma din färg hudton är genom att gå under solen och tittar noga på färgen på ditt hår. Medan du är under solljus och du märker att du har röda höjdpunkter i håret, gör att du har en varm hudton, men om du ser blå färg du har svalt hudton.
  2. Välj färgen på din make-up. När du bestämma färgen på din hudfärg, kan du välja färg på din make-up som kommer att matcha din hudton. Tänk på foundation och concealer som du ska använda. Det måste fungera och matcha med din underton. Efter de smälter eller tagits i huden de verkar inte märkas alls. Vid tillämpningen av foundation du måste välja och tillämpa tre olika färger från kinden till käklinjen. Om du använder gulaktig färg, lägga till en punkt i den varma huden kategorin. Likaså om du använder pinker eller blåare make-up, har du en cool hudton, och om du har en ljusbrun hudton du har en neutral färg.
  3. Välj färg på din rodna. Du måste samordna färgen på rouge på din hudfärg. Koppar och bruna rodnar färg är bättre för olivolja tonen huden, medan rosa och beige rodnar är trevliga och arbetar med ljus hy.
  4. Välj ditt läppstift. Försök att använda ros rosa om du har ljus hy, lila för mörkare hud och använda brun eller röd om du har gula rösterna. Du kan veta den verkliga färgen på läppstift genom att dra en liten mängd av läppstift på vitt mjukpapper.
  5. Välj din ögonskugga. När du ansöker ögonskugga försöker använda färger som grönt, rosa eller brun ögonskugga för att kvitta varm hudton och mörkt grön eller grå färg för kall hudton.

Stegen och strategier som anges ovan är effektiva sätt för dig att få och tillämpa smink som matchar din hudton. Med detta kommer du inte längre oroa dig för din make-up eftersom du kommer att vara säker på att du ser vacker. När du vet din hudton och du vet att din färg, bär make-up kommer att bli så enkelt som 1-2-3.