O2s

Hur rakar

Är du trött på att vakna upp på morgonen och undrar om din rakhyvel har en mer rakning kvar i den? Rädd för de brännskador och skärsår och gropiga ärr av en dålig rakning? Det är svårt att säga, genom att titta på rakhyveln, oavsett om det finns nog av smörjmedlet band kvar att skydda ditt ansikte, eller rakhyvlar har avtrubbade till den grad att du måste trycka extra hårt och eventuellt irritera ditt ansikte ännu mer. Vad kan en kille göra för att få ett förutsägbart utmärkt, bekväm rakning? Vilken typ av rakhyvel använder du?

Rakhyvlar

Hur rakar. Trycket går hand i hand med skärpa.
Hur rakar. Trycket går hand i hand med skärpa.

Många män börjar sitt vuxna liv rakning med en disponibel rak kant på grund av den obestridliga överklagande av rakning med en kniv. Det är manligt! Men några män vårda ordentlig rakning vanor eller investera tillräckligt med tid eller pengar till rakning processen att göra rakning något men en smärtsam och ärrbildning knepig.

 1. Skärpa frågor. Män - lättja och otålighet har blivit bättre för oss när det kommer till rakning. Vi köper rakhyvlar eftersom de är lätt tillgängliga, och då är vi i en alltför stor brådska att byta ut dem när de borde bytas ut. Med en disponibel rakkniv, du får verkligen vad du betalar för. En billig twenty-pack rakhyvlar kan tyckas vara din bästa insats, men de rakhyvlar är billiga av en anledning. Om du bara något öka din investering, kan du köpa en rakkniv med utbytbara blad patroner - och med inte bara ett enda blad, men flera blad. Problemet med dessa rakhyvlar är att människor lägger så mycket tro på skyddet av reklamtrick smörjande remsor (de slits snabbt) och kvaliteten på bladen (de växer tråkig snabbare än de flesta människor ersätta dem). Om du använder rakhyvlar som dessa, använda dem för mindre än den föreskrivna tid tid för bästa resultat. Den bästa rakning resultat från en skarp, no-nonsense blad smidigt planer runt ytan av huden ... inte tre slöa knivar pressas hårt, desperat mot det.
 2. Trycket går hand i hand med skärpa. Tänk på att när bladen växer tråkigt, måste du trycka hårdare. Att trycket ökar risken för hudirritation. En av de viktigaste ingredienserna till en slät rakning utan röd, rå bumpiness är lågt tryck rakning. Bladet bör pressas allt så försiktigt på din hud när du kör det smidigt över håren. Om du inte kan få en bra rakning med denna lilla tryck appliceras genom bladet, då behöver du ett nytt blad. Gå och hämta en!
 3. Tvätta ansiktet innan rakning. Genom att göra så, du tar bort smuts och döda hudceller som kan försvåra en ren, nära rakning.
 4. Håll alltid ditt ansikte vått. Raka inte med torr hud under din rakkräm! Se till att huden är så fuktig som möjligt under hela rakningen för att skydda huden mot irritation. Varmt vatten fungerar bäst, öppnar porerna och mjukgörande whiskers. Dina whiskers är överraskande stark. Vatten tillåter bladet att glida längs huden, snarare än att skrapa. Och mjukgörande dessa hårstrån är viktigt att förhindra bladet från att behöva dra på var och en som det skär. Vatten minskar avsevärt irritation. Men tryck försiktigt, annars kanske du hittar dig själv glider snabbt genom en våt fläck och sedan skrapa din väg in i en torr lapp (vilket resulterar i blod ibland).
 5. Använd bra rakkräm. Om du försöker lista ut vad rakkräm att köpa från butiken, det finns ingen anledning att inte använda rakkräm för känslig hud, det brukar innehåller mer fukt än andra typer, och mer fukt betyder att det inte kommer att torka ut ansiktet som snabbt som andra rakkrämer. För fler råd kan du kolla in Hur man väljer en rakkräm .
 6. Raka i samma riktning dina polisonger växa. Många av er känner att du inte kan uppnå en tillräckligt nära rakning om du rakar mot strömmen. Om detta är sant, så du kanske behöver en skarpare kniv. Men om du har fastnat med den du har just nu, dela din rakning i två faser. För den första etappen, raka ditt ansikte i den riktning som håren växer. För det andra, lätt röra sig mot kvarvarande stubb. Gå försiktigt, eftersom det är fruktansvärt lätt att irritera huden genom att raka på detta sätt. Och kom ihåg att väta och re-kräm huden mellan faser för att garantera ett fullgott skydd mot skrapning.
 7. Om du är redo för nästa nivå av manligt grooming ... Du kan avsevärt förbättra din rakning leveranser om du är villig att spendera lite extra pengar och tid. För din större investering, kommer du förbättra avsevärt din förmåga att raka nära utan att irritera huden. Det handlar om rakning på gammalt sätt - från en tid när 4-blade rakhyvlar var de groteska, nattliga visioner av någon galen barberare.
  • En rakborste. De bästa är gjorda av bagder hår och kommer att kosta dig mer än tjugo dollar. Tillämpa krämen med dessa borstar hjälper inte bara till att hålla huden fuktig med varmt vatten, men också gör att håren står upp för enkel rakning (något som fingrarna kan inte göra). Vi vet alla hur svårt det annars är att säkert genomföra en rakning innan huden börjar torka under rakkräm.
  • En finare rakkräm. Inte den skummande grejer eller stuffy som ser ut som hårgelé, men en verkligt sublim glycerin rakkräm. Du kan beställa denna typ av grädde på nätet, det fungerar bra med en borste och gör att dina knivar att glida ännu enklare över ansiktet.
  • Double-kant rakhyvel ... Detta är inte en av dina swivel-hals, billiga blad här, men en längre livslängd, skarpare verktyg - en mans ansikte bästa vän. Slöa knivar kommer att vara ett minne blott, och med dem, alla dessa skrapar och brännskador orsakade av nödvändigheten att trycka hårt på ditt ansikte. Minns den typ av tryck du ofta ansöka via en disponibel rakkniv? Aldrig tillämpa denna typ av påtryckningar med dessa rakhyvlar (du rakar köttet rätt off)! Du måste verkligen glida över din hud med en av dessa. Lätt gör det.

Rakapparater

Var uppmärksam på morrhår längd. Tvätta ansiktet innan rakning.
Var uppmärksam på morrhår längd. Tvätta ansiktet innan rakning.

Efter år av omedvetet missbrukar vår hud med rak kant rakhyvlar, känns den elektriska rakapparaten nästan som frälsning. Du kommer aldrig att få en närmare rakning med en elektrisk rakapparat, trots vad alla dessa reklamfilmer kommer att berätta. Men, om du lyder generella regler för att använda en av dessa enheter, kan du undvika de typer av hudirritation som är ibland oundvikligt med rakhyvlar. Men du kan räkna med att betala en vacker slant för de fina rakapparater. Vissa fungerar bara om det ansluts till ett eluttag, medan andra kan arbeta på batteri.

 1. Pressure återigen. Tryck inte rakapparaten hårt mot huden. Håll det svävar bara knappt mot huden.
 2. Var uppmärksam på morrhår längd

 3. Var uppmärksam på morrhår längd. Elektriska rakapparater kommer i allmänhet utrustade med ett "skägg trimmer" fäste. Om dina morrhår har blivit ganska länge, är det bäst att förkorta dem med att trimblad innan du använder den huvudsakliga rakapparaten på dem. Högstubbar är obehagligt!
 4. Du är inte helt ute ur skogen ... Rakning felaktigt eller otåligt med elektriska rakapparater kan orsaka samma hudirritation ser du med en rak kant - särskilt i de ömma områden som nacke.
 5. Rengör ansiktet först. Det är definitivt bäst att raka efter en dusch, eller åtminstone efter att skrubba ditt ansikte väl, som tidigare nämnts, är en ren yta fri från en massa död hud och uppbyggnad som kan försämra din nära rakning och öka någon irritation.

Kom ihåg, män - Var stolt över ditt utseende Om vi rakar snabbt och slarvigt, kan alla se den!. Men om vi gör rätt ansträngning, då våra släta, obesvärad hud kan vara en källa till stolthet och distinktion.