O2s

Hur sticka en mössa runt

De flesta människor som precis har börjat att sticka tenderar att hålla sig borta från sticka-in-the-round projekt på grund av svårighetsgraden de verkar ta. I motsats till vad många tror men stickning runt är inte bara lätt, men det är också mycket enkelt att göra. Dess förmåga att skapa sömlösa rör samtidigt kraftigt minska mängden av arbete har lockat mest stickare-oavsett om avancerad eller inte-att gynna denna teknik över platt stickning.

Är du redo att ge det ett försök? Om så, här är ett enkelt mönster som du kan använda för att göra en rullad kant hatt som är ca 21 inches runt och 10 inches tall som passar en genomsnittlig person.

Material som behövs De material som du behöver för att sticka en rullad kant hatt är:. Ett nystan eller cirka 90 meter chunky ull i valfri färg, 1 US 10,5 storlek US rundst 16 tums kabel, en uppsättning av 10,5- medelstora amerikanska strumpst, en sax och ett garn nål.

Mätare. Mätaren som du kommer att använda för just detta projekt är 14 maskor och 20 varv per 4 inches-vilket motsvarar 3,5 maskor och 5 rader per tum i slätst stygn i omgången. Ta dig tid att kontrollera din mätare.

Steg 1. För att börja sticka din rullad kant hatt, lägg upp 76 maskor med din rundst och delta i rundan genom att sticka den första maskan till vänster. Ryck den något att kontrollera att det är trevligt och tätt och vara noga med att inte vrida stygn runt nålen.

Steg 2. Därefter arbetar i slätstickning för 9 ytterligare inches.

Steg 3. För nästa omgång, sticka 2 (K2) sticka två tillsammans (2 rm tills). Upprepa samma procedur runt.

Steg 4

Hur sticka en mössa runt. Material som behövs.
Hur sticka en mössa runt. Material som behövs.

Steg 4. Fortsätt arbeta rakt för de kommande 2 rundor. När det finns få stygn kvar att passa runt din rundst kan du ändra dina strumpst och använda dem i stället.

Steg 5. För nästa omgång, sticka 1 (K1) sticka två tillsammans (2 rm tills). Upprepa samma procedur runt.

Steg 6. Fortsätt arbeta för 1 rak runda.

Steg 7. För nästa omgång, sticka två tillsammans (2 rm tills) och upprepa samma procedur runt.

Steg 8. Fortsätt arbeta för ytterligare 1 rak runda.

Steg 4. Mätare.
Steg 4. Mätare.

Steg 9. Sticka två tillsammans och upprepa proceduren för att avsluta sticka 1 (K1).

Finputsning. Lämna en lång vandringsled och sedan klippa garn. Trä garnet med din garn nål och väva det genom levande stygn och dra dem försiktigt när du går. Dra den hårt för att göra upp i hatt. Avsluta det genom att väva i ändarna.


Grattis, du bara din egen rullad kant hatt

Grattis, du bara din egen rullade brätte hatt! Du kan använda samma mönster för att göra hattar i olika färger för att matcha varje outfit i din garderob eller om du vill, göra hattar för dina vänner och familj också. Kom ihåg att en rullad kant hatt är inte bara lätt att göra, men att bära det är ett roligt och elegant sätt att hålla dig varm också!