O2s

Hur ta hand om din näsa piercing

Under åren näsa piercing har blivit mer och mer populärt och acceptabelt som en form av kroppskonst och personliga uttryck. För vissa stammar i kvav Sydafrika och andra asiatiska samhällen, datum konsten näshåltagning tillbaka flera århundraden sedan. Vissa har det att endast framhäva kroppen, medan andra fäster större relevans för det som en del av religiös ritual. Oavsett omständigheterna och anledningen till att ha det på, är det viktigt att ordentligt hand om såret efter ingreppet gjordes. Själva förfarandet är redan smärtsamt. Nej, jag har inte försökt det men som det ser ut det, det ser verkligen ut smärtsamt. Om du har piercingar, kommer du få dig mer smärta och pengar om du inte tar väl hand om den. Så gör dig själv en tjänst och följ dessa steg för att kontrollera att din piercing kommer att läka snabbt gör dig mer bekväm i tiden.

Hur ta hand om din näsa piercing.
Hur ta hand om din näsa piercing.

Rengör näsan piercing och smycken två gånger om dagen som blodplasma väntas bildas runt den. För att rengöra detta använder bomullspinne och varm saltlösning. Använd Betadine efter eller märke kirurgisk skrubba med en kompress. Nämnda lösning är skonsam mot såret och är bekvämt säljs i många apotek. Använd inte väteperoxidlösning som är slipande. Om du har vissa former av allergier, skulle det vara klokt att ta kontakt med en läkare så att du kan ta reda på vad som skulle fungera bäst för dig. Jag skulle föreslå att du rådfråga din läkare innan du ha din näsa hål. Slutligen skölj området med rent rinnande vatten och försiktigt flytta smycken åt båda hållen.

Din näsa ringen är inte en leksak. Lek inte med det eller flytta det ofta. I de flesta fall när vi inte är vana att sätta på ett smycke, som ett halsband eller armband, tenderar vi att leka med den eller Fidget det var så ofta, så länge när vi slutligen vänja sig. Näsan ringen är inte ett undantag, så försök att avstå från att ständigt leka med den. Om du gör det får du risken för misstag dra ut, som orsakar blödning. Samtidigt ständigt flytta smycken förlänger läkningsprocessen.

Det är normalt för området runt piercingen att vända rödaktig och svullen. Du kan använda is kall kompress för att minska den. Om smärtan stör dig, kan du ta smärtstillande. Rådgör med din läkare för dosering och typ av smärtstillande som du kan ta.

Hur ta hand om din näsa piercing.
Hur ta hand om din näsa piercing.

När du tvättar ansiktet, klappa den torr med en handduk istället för snabb gnidning. Återigen kan det leda till att du oavsiktligt dra ut smycken och jag är säker på att du inte vill det.

Slutligen, om du inte kan stå emot smärtan, eller om svullnaden och sekretion blir överdrivna i din åsikt, skulle det vara bäst att komma i kontakt med din läkare.