O2s

Hur ta hand om huden efter en kemisk peeling

För någon som vill fördröja åldrandet och vill ha smidig och opåverkad hud, kan en hudläkare rekommenderar typ av förfarande som kallas kemisk peeling. Detta är ett förfarande där en kemisk lösning appliceras på ditt ansikte att penetrera hudlagren och avlägsna skador celler och främja tillväxten av nya hudceller. Processen kan ta lite tid beroende på graden av kemisk peeling som måste göras. Efter ingreppet uppföljande vård bör observeras som döda skinn celler faller av och ny hud växer. Följande är tips på hur att ta hand om huden efter en kemisk peeling.

  • Den typ av vård som man måste appliceras på huden kommer att bero på nivån på kemisk peeling du har fått. Generellt bör du inte gnugga eller klia ansiktet eftersom detta kommer att minska resultatet av förfarandet. Din hud kommer att klia eller du kanske känner en brännande känsla som huden läker eller i vissa fall ditt ansikte kommer att svullna. Motstå frestelsen att röra och repa huden. Applicera kalla kompresser för att lindra obehaget.
  • Din hud bör hållas fuktig, smidig och mjuk. Använd den rekommenderade lotion eller ansiktsbehandling fuktighetskräm som hudläkare ger dig. Låt inte din hud att torka ut eller ens spricka eftersom dessa kan leda till ärrbildning.
  • Sårskorpor visas på huden som det fortsätter att läka, särskilt om du har ett medium eller djup kemisk peeling. Vad som än händer plocka inte på sårskorpor. Om du gör det kan resultera i ärrbildning, missfärgning av huden och även hudinfektion.
  • Räkna med ny hud att visa i 1-2 veckor efter ingreppet. Om du bara hade ytliga kemisk peeling, kommer huden läker inom en vecka. Under läkningstiden bör du använda den rekommenderade lotion eller kräm tills huden läker. Solskyddsmedel bör användas dagligen efteråt. Du kan sminka dagen efter en ytlig kemisk peeling.
  • Om du hade en medelhög kemisk peeling som trängde det andra lagret av huden, kommer din hudläkare rekommendera dagliga suger för en viss tid, följt av tillämpningen av den rekommenderade salvan. Du måste ta ett antibiotikum förberedelse för tio dagar upp till 14 dagar. Lotion eller kräm som har rekommenderats bör tillämpas och man måste undvika solen tills huden läker. Besök din hudläkare så snart huden har läkt.
  • Om du hade genomgått djupa kemisk peeling som nådde djupt in i mellersta lagret av huden, kan din läkningstiden pågå i upp till tre veckor. Det behandlade området kommer att bandage. Du kommer att krävas för att ta 4-6 suger dagligen medan huden läker och tillämpa den föreskrivna salva efter varje blöt i fjorton dagar. Antibiotika kommer att krävas, för och du måste ta dem 10-14 dagar. Efter två veckor eller fjorton dagar bör du börja tillämpa tjock fuktighetskräm som din hudläkare. Eftersom förfarandet att du har genomgått är djup kemisk peeling, bör du undvika solen under minst sex månader. Du måste besöka din hudläkare dagen efter ingreppet och kommer att behöva göra flera uppföljningsbesök medan huden läker.

Hur ta hand om huden efter en kemisk peeling. Den typ av vård som man måste appliceras på huden kommer att bero på nivån på kemisk peeling du har fått.
Hur ta hand om huden efter en kemisk peeling. Den typ av vård som man måste appliceras på huden kommer att bero på nivån på kemisk peeling du har fått.

Eftersom kemisk peeling är inte en vanlig hud behandling förfarande måste du följa de särskilda instruktioner som kommer att ges till dig efter ingreppet. Din hud har utsatts för en hel del stress och invasiv förfarande som försiktighet bör vidtas för att se till att förfarandet kommer att ha en varaktig och bekymmersfri effekt.