O2s

Hur ta hand om huden efter en behandling med ånga

Regelbundna ånga ansiktsbehandlingar är välgörande för huden

Regelbundna ånga ansiktsbehandlingar är välgörande för huden. Den djuprengörande verkan av ångan lossnar smuts och oljor som har tilltäppta porer. Steam ansiktsbehandlingar kan förbättra hudens utseende och gör din hud lyster. Den ökar också cirkulationen, ger syre till ansiktet och återfuktar huden.

Ångande öppnar porerna så det blir lättare att bli ansiktet av oönskade fläckar och djup smuts. Här är uppföljning metoder att ta hand om din hud efter en behandling med ånga.

  1. Applicera ansiktsmask. Tillämpa en ansiktsmask direkt efter en behandling med ånga underlättar avlägsnandet av smuts och olja avlagringar som har igensättning dina porer. Beroende på vilken typ av ansiktsmask du använder, lämna den på i 15 minuter eller tills masken torkar innan du sköljer av det med varmt vatten och klappa den torr med en mjuk handduk.
  2. Ta bort komedoner. Du kan enkelt ta bort pormaskar, whiteheads och finnar (komedoner) direkt efter ångande. För att ta bort komedoner, linda båda pekfingrarna med vävnad. Tryck lätt med dig pekfingrarna på båda sidor av komedoner och lätt pressa. Desinficera ditt ansikte med lite tonic innan du applicerar fuktkräm.
  3. Skrubba. Om det inte finns några komedoner som du vill ta bort, exfoliera efter ångbehandling för att avlägsna döda hudceller, olja och späd bygga upp. Splash ansiktet med varmt vatten. Squirt ungefär en kvarts storlek mängd flytande ansikts tvål på din handflata och tillsätt lite socker för att göra en tjock pasta. Använd mindre socker om du har känslig hud. Massera försiktigt pastan i ansiktet i cirkulära rörelser, undvik det känsliga området runt ögonen, i ungefär tre minuter. Skölj av med varmt vatten och klappa ansiktet torrt.
  4. Återfukta. Återfukta ansiktet efter peeling för att hålla den mjuk, elastisk och skrynkelfri. Skala och riv en hel äpple och blanda det med fem matskedar honung. Applicera blandningen över hela ansiktet och lämna den på i tio minuter innan du sköljer bort det med varmt vatten. Om ditt ansikte är väldigt torrt, applicera olivolja över ansiktet. Skölj inte.
  5. Massage. För mogen hud och för alla hudtyper, massera ansiktet med några droppar avokado eller aprikoskärnolja början från din panna ner till hakan och halsen. Detta kommer att hålla din hud mjukt fuktig.
  6. Applicera solskydd. Den exfoliering hade tagit bort döda hudceller och ett nytt lager har utsatts. För att skydda denna nya hudlagret från skadliga strålar från solen, måste du sätta solkräm med en rating på SPF 15 eller högre.

Steam behandling är mycket effektiv i grundlig rengöring av huden

Hur ta hand om huden efter en behandling med ånga. Applicera ansiktsmask.
Hur ta hand om huden efter en behandling med ånga. Applicera ansiktsmask.

Steam behandling är mycket effektiv i grundligt rengöring av huden. Du kan göra ånga behandling en gång i veckan eller varje månad om det behövs. De med känslig hud, bör hud med utslag och irritationer och de med akne begränsa ångbehandling och vänta på att villkoret för att förbättra. Värmen från ångan kan ytterligare förvärra tillståndet för känslig hud. Helt ren hud kommer också vara benägna att finnar.