O2s

Hur ta hand om långa naglar

De av er sport långa, lyxiga klor är förmodligen väl medveten om att skönhet är varken billig eller enkel - du måste ta väl hand om dessa naglar om du vill att de ska stanna i prima skick! Låt oss gå igenom de Dos Regler för lång nagelvård, börjar med Dos.

Hur ta hand om långa naglar. Använd en nagelförstärkare.
Hur ta hand om långa naglar. Använd en nagelförstärkare.

DO:

 1. Använd en nagelförstärkare. Nu, inte ryckas ... bara applicera ett tunt lager av en god strengthener (Nailtiques är en stor en) inte mer än en gång per dygn. Jag vet att det är frestande att lagret på den som spackle när dina naglar är gulaktigt och tunn, men för mycket strengthener kommer bara göra dina naglar sköra och benägna att gå sönder.
 2. Använd alltid handskar när du diska, städa, eller trädgårdsarbete. Starka kemikalier kan försvaga och bryta dina naglar, så om du måste göra hushållssysslor, don dessa gummihandskar! En annan stor sak att göra innan du trycker smutsen är att gräva dina naglar i en bar av tvål. Ja, jag är allvarlig-om dina naglar är fulla av bakterier-fighting tvål, det är så mycket svårare för smuts och fett för att smyga i det medan du arbetar (och det är också så mycket lättare att rengöra dem senare).
 3. Återfukta varje gång du tvättar händerna. Håll en flaska handkräm bredvid dina flaskor med tvål, och du kommer att bilda goda fuktgivande vanor på nolltid. Försök inte att blanda upp dem men ... det blir väldigt rörigt.
 4. Gnid en bra fuktighetskräm på händerna innan sängen varje natt. Det kommer att fungera ännu bättre om du skyddar din nyligen fuktade händer med handskar. Du vaknar på morgonen med super-silkeslen fingrar!
 5. Få en professionell manikyr minst en gång i månaden.
 6. Ta väl hand om dina nagelband. Dina nagelband är skyddsbarriärer som håller bakterier borta från nageln sängar, så håll dem rena och återfuktad! Skjut försiktigt tillbaka dem med en orangewood pinne minst en gång i veckan, men aldrig, aldrig klippa eller trimma dem.
 7. Massera dina naglar och nagelband med olja dagligen. Oljan kommer att hålla händerna i bra skick, medan massagen stimulerar spik tillväxt! Och du trodde att fötterna var det enda som behövde gnugga ... vad sägs om det?
 8. Ät din protein och grönsaker. Jag slår vad om att du inte tror att du skulle få en kost föreläsning här, gjorde du? Tyvärr, men vad du lägger i din kropp har en enorm effekt på hur dina naglar växa ifrån det, så lyssna upp! Se till att du äter massor av mat rik på kalcium, vitamin A och vitamin B. Bra val inkluderar ägg, yoghurt, spenat, vitlök och selleri.
 9. Glöm inte dina essentiella fettsyror. Ät en handfull mandlar eller en liten servering av fisk varje dag, och titta på dina naglar synbart förbättra inom några veckor!
 10. Drick minst 10-12 glas vatten varje dag. Nej, räknas läsk inte!

Nu vet du vad du ska göra för att växa långa, friska naglar. Så vad inte är det du ska göra?

Regler:

Använd alltid handskar när du diska, städa, eller trädgårdsarbete. Återfukta varje gång du tvättar händerna.
Använd alltid handskar när du diska, städa, eller trädgårdsarbete. Återfukta varje gång du tvättar händerna.

 1. Använd dina naglar som verktyg. Detta innebär inte punch inte tangentbord, tryck på tangenterna telefon, öppna flikar läsk, eller göra något annat med naglarna som bättre kan åstadkommas med något i en verktygslåda eller en skräp låda.
 2. Fila hörnen av dina naglar. Denna praxis bryter ner strukturen på nageln, och innan du vet det, kommer du att fjällning överallt.
 3. Fila eller klippa naglarna när de är fuktiga. Våta naglar är svagare än torra naglar, och du riskerar att göra stora skador om du attackerar dem med en slipande yta medan de är våta.
 4. Plocka eller bita på dina naglar, nagellack, eller nagelband. Jag vet att du redan vet bättre än att göra detta, men det är värt en liten påminnelse.
 5. Överexponerade dem till solsken eller klor. Så, om du är på väg till Miami för sommaren, skulle du packa bättre solskydd och handskar.

Kom bara ihåg att det tar en normal, frisk nagel ungefär sex månader att helt växa ut, så ha tålamod, vara försiktig och vara flitig!