O2s

Hur tar man bort färg från människohår

Måla i håret

Måla i håret. Detta är en av de mest frustrerande saker som kan hända när det gäller ditt hår. Det är precis lika illa som att få tuggummi fastnat i det eller döende håret blått när du letade efter brunt. Chansen finns att du försökte göra över ditt hus på egen hand och det är ditt hår som har ansetts nödvändig uppoffring för ett vackert hem. Detta behöver inte vara fallet! Du kan ta bort färgen från håret utan att skada det, du behöver bara veta vad man ska göra. Läs vidare för att ta reda på hur.

  • Nu måste du först undersöka burk färg. Ta reda på om det är en vattenbaserad eller olje-baserad färg. Varje behandlas annorlunda. Vattenbaserade färger är lättare att få ut så allt du behöver göra är att behandla det med ditt vanliga schampo. Ta din favorit flaska schampo och applicera en liten mängd till problemområdet, gnid in och lämna den för runt 10mins. Använd en kam och försöka ta bort färgen med det. Upprepa hela processen om det behövs. Detta kommer att ta hand om dina vattenbaserade färger med lite krångel.
  • Tänk om det inte är vatten-baserade? Det är bara en något större problem. Oljebaserade färger däremot är jobbigt att ta bort detta är att de är hårda på håret så de behövde behandlas med stor omsorg för att undvika skador på den. Använd en olivolja suga på det, det är det mest effektiva naturliga fuktighetskräm och det är perfekt för din färg problem.
  • Massera olivolja i håret och se till att använda en bra mängd av det. Var inte blyg med oljan, det är din bästa insats att rädda ditt hår! Sakta massera olivolja på huvudet och ständigt lägga mer av oljan tills du börjar känna färgen lämna ditt hår. Kammen är viktigt i detta skede, använd den för att hjälpa processen på traven. Eftersom färgen släpper sitt grepp om håret, kamma ut det försiktigt. Använd olivolja när du känner behov av att. Det är verkligen en stor sak eftersom det hjälper återfukta ditt hår så bra som det är medlet för att ta bort färgen.


Hur tar man bort färg från människohår. Nu måste du först undersöka burk färg.
Hur tar man bort färg från människohår. Nu måste du först undersöka burk färg.

Men ju mer måla det finns, desto svårare är det att ta bort. Du kan inte bara massera bort stora oljebaserade färger, du kommer att behöva blöta dem i olivolja i några timmar. Använd plastfolie runt den drabbade håret för att hålla olivolja i håret. När det har blivit grundligt blöt, använd din kam för att försöka hjälpa färgen ur håret.
Färgen ska vara borta vid det här laget, och du kan gå tillbaka till ditt vanliga hår rutin. Det rekommenderas starkt att behandla ditt hår till ett bad och se till att använda ditt vanliga schampo och balsam. Det kommer att starta återställningsprocessen för ditt hår.