O2s

Hur uppmuntrar nagel tillväxt och hälsa

Friska naglar är nyckeln till långa, vackra naglar (som du inte behöver betala för på salongen). Även om du får svårt att växa naglarna som du alltid har velat, behöver du inte fortsätta på det sättet. Med lite arbete, en sund livsstil, och några bra tips, kan du hitta dig själv med snygga naglar som säger en hel del om vem du är.

Steg 1

Leva en hälsosam livsstil. Leva en hälsosam livsstil kan förbättra så många aspekter av vem du är - dina naglar ingår i det. Du bör se till att du äter väl balanserade måltider 3-6 gånger om dagen (vissa studier visar att det är hälsosammare att äta sex små måltider istället för tre stora sådana). Du bör dricka 8-10 glas vatten varje dag. Motion är också viktigt för din hälsa. Dessa saker kan verkligen förbättra hälsan hos dina naglar! Det är också en bra idé att ta en multivitamin varje dag.

Steg 2

Hur uppmuntrar nagel tillväxt och hälsa. Leva en hälsosam livsstil.
Hur uppmuntrar nagel tillväxt och hälsa. Leva en hälsosam livsstil.

Håll dina naglar rena och torra. Dina naglar är beroende av en torr miljö för deras hälsa. Torka händerna efter tvätt både dina händer och dina naglar. Förvara inte spikar i vattnet för länge. Om du får dina naglar riktigt smutsig, sedan ta en nagelborste för dem. Om trädgårdsarbete, är det inte en dålig idé att använda anti-bakteriell tvål under naglarna.

Steg 3

Lotion dina händer och naglar. Lägga lotion på händerna är något som många kvinnor inser att de måste göra, men det är också viktigt att lotion dina naglar också. Detta kommer att återfukta nagelbanden samt naglarna. Du kan köpa spik lotion, men du behöver inte - din dagliga lotion kommer att göra lika bra!

Steg 4

Lägg grönt te till ditt liv. Många av oss lider av torra eller sköra naglar. Vi har svårt att få dem att växa. Ett bra alternativ är att lägga grönt te till ditt liv. Du kan dricka det för en mängd fördelar. Men du kan njuta även dina naglar i den en gång i veckan för att hjälpa dem att få näringsämnen samt få en klarlack polish som är fylld med grönt te oljor. Om du har grönt te eteriska oljor, kan du också lägga till en droppe på varje nagel en eller två gånger i veckan för starkare friska naglar.

Steg 5

Försiktigt fila naglarna i en riktning mot centrum. Oavsett vilken form du bestämmer dig (fyrkantiga naglar är på, långa och ovala ser bra ut men är svårare att underhålla, korta och rundade är perfekt, oavsett vad), måste du lämna in en riktning mot centrum. Såga inte fram och tillbaka eftersom detta kommer att riva upp dina naglar.

Steg 6

Håll dina naglar rena och torra. Lotion dina händer och naglar.
Håll dina naglar rena och torra. Lotion dina händer och naglar.

Tryck försiktigt nagelbanden bort av dina naglar. Använd en bomullspinne eller en orange pinne att försiktigt nagelbanden tillbaka av dina naglar. Klipp aldrig dem.

Steg 7

Buff naglarna från framsidan till baksidan. Detta kommer att hjälpa till att avlägsna små åsar och brister.

Steg 8

Följ viktiga manikyr tips. Om du ska ge dig själv manikyr, så ska du se till att du följer några viktiga tips för att hålla dina naglar friska.

  • Alltid bära en baslack för att skydda naglarna från ditt nagellack.
  • Top din polera med ett bra överlack för att hindra dig från att röra upp dina naglar för mycket.
  • Bär din polish i minst fyra dagar innan du tar bort den och försöka att inte röra det upp väldigt ofta.
  • Alternativa ljusare färger som inte är så illa för dina naglar med mörka och ljusa färger för att ge dina naglar en vila.
  • Använd ett bra nagellack remover utan aceton. För lite mer, kan du plocka upp en konditionering eller återfuktande nagellacksremover (vilket är bättre för dina naglar).
  • Med några veckors mellanrum, ge dina naglar en paus och gå utan polish för fyra till tio dagar för att låta dem luft ut.
  • Aldrig bära lösnaglar av någon sort. Detta är verkligen dåligt för naglarna under dem. Du kan hitta dig själv med naglar som är ännu värre än förut när naglarna lossnar. De stoppar luften från att komma till naglarna och limmet är fruktansvärda saker.

Steg 9

Använd dina naglar som ett fönster in i din hälsa. Många gånger dina naglar kan låta dig veta att det är något fel. Om du har missfärgningar av någon sort, hitta dig själv med åsar eller hemska sprickor, eller hitta dig själv med någon annan fråga, då är det viktigt att du talar med din läkare om det på din nästa check-up. Det kan vara en bakterie eller svamp problem med dina naglar eller du kan ha en underliggande sjukdom som dina naglar kan hjälpa din läkare att diagnostisera.

Steg 10

Klipp naglarna. Oavsett om dina naglar har brutit på udda former och vassa kanter eller är de bara blir för lång för att underhålla, det kommer en tid när du behöver trimma dina naglar. Gör detta med vassa Clippers eller bra nagelsaxar. Arbeta från höger till vänster eller vänster till höger och försiktigt skära varje avsnitt bort. Starta aldrig trim och sedan rippa resten av nageln off (detta kan lämna hemska kanter och med skada nagelbanden). Skär dem rakt över med mild avrundning vid kanterna för de starkaste naglarna.


Att hålla dig frisk är det bästa du kan göra för dina naglar. Men med lite arbete kan du hitta dig själv med bättre naglar som växer friskare och starkare varje dag. Med tiden kan du bli avundsjuka på dina vänner, och då kanske du bara måste dela dina hemligheter med dem!