O2s

Hur vet historia och reglerna för bordtennis

Bordtennis är en sport där två eller fyra spelare slår en liten

Bordtennis är en sport där två eller fyra spelare slår en liten, ihålig boll fram och tillbaka över ett bord med racketar. Detta är ett snabbt spel och det kräver snabba reaktioner från spelarna. Även känd som Ping Pong är bordtennis ett spel som styrs av internationella Bordtennisförbundet eller ITTF. Det har förklarats en olympisk sport sedan 1988 och ingår i fyra evenemang.

Bordtennis kom ursprungligen från England

Hur vet historia och reglerna för bordtennis. Spelet börjar med en spelare tjänar bollen.
Hur vet historia och reglerna för bordtennis. Spelet börjar med en spelare tjänar bollen.

Bordtennis kom ursprungligen från England. Överklass Victorians på 1880-talet ville spela tennis inomhus efter middagen. De bestämde sig för att använda vardagliga föremål som en hög med böcker ett nät eller en champagne kork för en boll, spela en inomhus typ av tennis spel. Så småningom, bordtennis utvecklats till vad det är idag, med hjälp av en hård bord med ett nät uppträdda över mitten, och med en liten, lätt och ihålig boll kastas av racketar. Tidiga racketar gjordes av pergament sträckt över en ram. Det ljud som det gjorde när bollen drabbades gav spelet dess andra namn: Ping Pong.

Internationella regler för bordtennis ange att bollen ska vara 2,7 g, 40 mm diameter. Regler indikerar även att bollen ska studsa en höjd av 23 cm om den tappas från 30cm ovan. Denna mätning infördes efter 2000 års olympiska spel. Bordsytan varvas med mjuk lågfriktionsbelägg och mäter 9 fot x 5 fot och 30 inches hög. Racketar är gjorda av trä laminerat med gummi på en eller två sidor.

För att starta spelet, spelarna vända vanligtvis en slant för att avgöra vem går först.

Bordtennis är en sport där två eller fyra spelare slår en liten. Bordtennis kom ursprungligen från england.
Bordtennis är en sport där två eller fyra spelare slår en liten. Bordtennis kom ursprungligen från england.

  1. Spelet börjar med en spelare tjänar bollen. När servering, bör domaren och motståndaren har en klar bild av bollen. Spelaren måste slå bollen från baslinjen och låt bollen studsa i mitten av sin halva bordet och nå hälften av motståndarens bord. Opponenten måste slå tillbaka bollen, om serven är bra.
  2. Vid retur bollen ska spelarna låter bollen studsa på sin sida, och slå den över till den andra halvan av tabellen och studsa dit.
  3. När slå bollen bör det först studsa på din sida passerar sedan över eller runt nätet tills den når motståndarens halvan av tabellen.
  4. Poäng delas ut till motståndaren när en spelare gör ett misstag.
  5. Spelarna får tjäna bollen efter varje två punkter.
  6. Spelarna tjänar bollen Växelvis vart 2 poäng till en spelare når 11 poäng med minst en 2-punkts bly eller tills båda spelarna har 10 poäng vardera. När båda spelarna når 10 poäng, spelarna tjänar bollen växelvis tills en spelare får en 2-punkts fördel.
  7. Efter ett set, spelarna byta plats. I sin femte eller sjunde spel, placerar spelarna handel varje gång en spelare gör 5 poäng.
  8. När en spelare når 21 poäng, service suppleanter var 5 poäng. Spelet fortsätter tills en spelare leder med 2 poäng.

Bordtennis är en inomhus sport som är visuellt inspirerande på grund av hastigheten på spelet och smidighet av spelarna. Singel eller dubbel, är detta en sport som kräver mer än lite träning för att vinna.