O2s

Så för att behålla din segelbåt skrov

Det är viktigt för segelbåt skrov

Det är viktigt för segelbåt skrov, även känd som båtens kropp att genomgå regelbundet underhåll. En väl underhållna segelbåt skrovet inte lätt nås med vatten. Underhåll främjar också längre livslängd segelbåt. Om du inte ger det anbud kärlek och omsorg, då du kanske måste byta ut segelbåt skrov tidigare än väntat, vilket kan vara mycket dyrt. Du kan hyra en professionell reparation-person. Du kan också lära dig att hålla segelbåten skrovet själv att spara pengar samtidigt lära sig något nytt. Nedan finns guider om hur du underhåller din segelbåt skrov:

  • Hyr en respektabel bottom-städning tjänsteleverantör. Hitta ett välrenommerat företag om du är osäker på vad du ska göra. Fråga referenser från kollegor. Genom erfarenhet, kommer du behärskar de färdigheter som behövs för att upprätthålla en segelbåt skrov.
  • Förvara din segelbåt på havet om det inte används. Havsvatten är frätande. Det finns också olika havsdjur som kan leva på botten av din segelbåt skrov om den finns kvar i vattnet under en längre tid.
  • Måla din segelbåt skrov. Undersidan färg på din segelbåt skrov kan förgifta fiskar om det innehåller tyributyltin (TBT). Använd en skyddande marin bottenfärg och se till att den inte innehåller TBT.
  • Vaxa din segelbåt skrov. Använd en förstklassig lösning marin rengöring innan tillämpar en förstklassig flytande grädde vax. Vaxet kommer att skydda din skrovet från ultraviolett strålning och saltvatten. Vaxning segelbåten skrovet förhindrar att dra i vatten, vilket kan översätta till lägre bränsleförbrukning. Experter är överens om att karnaubavax är bäst eftersom de har naturliga skyddande ingredienser. Deras vax egenskaper kommer att expandera om det utsätts för vatten. Det är också effektivt i sprida ultravioletta strålar. De naturliga egenskaper kommer också att skydda din båt från oxidation, vilket kommer att hjälpa din båt uppnå en fantastisk glans för ett helt år. Vaxa din segelbåt skrov två gånger per år om det behövs.
  • Skölj skrovet direkt efter segling. Använd färskvatten. Det kommer att rensa skrovet yta från salt uppbyggd. Använd en slang med lite tryck för att uppnå optimala resultat. Det går bra att hälla hinkar vatten och använd en mjuk borste för att ta bort smuts, damm och korrosion.
  • Sand och måla din segelbåt en gång om året. Haul din segelbåt och sand dess botten och måla den.
  • Kontrollera Centerboard din segelbåt skrov. Den centerbord stabiliserar båten och håller den från att röra i sidled. De flesta mindre båtar har detta. Det är justerbart och kan tas bort för medvind segling. Kontrollera din segelbåt är centerbord före och efter segling.
  • Satsa på nödvändiga saker och färdigheter för segelbåt skrov underhåll. Du behöver förstklassig skrov vax, dyk masker, mjuka trasor, marin botten färg, fenor, stegar, snorklar och masker säkerhet. Förutom verktyg, måste du också teknisk visdom och kompetens snickeri för att behålla din segelbåt. Begära hjälp från kamrater eller från experter om du just har börjat. Bekanta dig med segelbåten delar så att det blir lättare för dig att fixa dem. De är skrovet, bog, köl, akter, roder, rorkult, akterspegeln och centerbord. Dessa är delar av en vanlig skrov. Kom ihåg att det finns olika typer av skrov, som kan ha fler funktioner och delar.

Så för att behålla din segelbåt skrov. Hyr en respektabel bottom-städning tjänsteleverantör.
Så för att behålla din segelbåt skrov. Hyr en respektabel bottom-städning tjänsteleverantör.

Förutom segelbåt skrov underhåll behöver din segelbåt också motorservice, vinterförvaring och de-vinterförvaring tips, tips vridmoment och gelcoat reparation. Dessa är nyttiga färdigheter att lära speciellt om du använder din segelbåt ofta.