O2s

Så skyddar den känsliga huden runt ögonen

Om ögonen är fönstret till själen

Om ögonen är fönstret till själen, kan området runt ögonen är ett fönster till hur stressigt livet är. Om du någonsin spenderat en all-nighter och undrade varför du hade slapp och puffiga påsar öga på morgonen, då du vet hur det känns. Stress, dålig kost, överanvändning av ögonmakeup, och brist på sömn kan utlösa förödelse på den känsliga huden runt ögonen.

Huden under ögonen är vanligtvis den tunnaste och har minst antal olja körtlar jämfört med resten av kroppen. Detta gör den känslig för uttorkning, rynkor, svullnader och andra biverkningar av miljöfaktorer. Du kan undvika dessa negativa effekter, men, och skydda huden runt ögonen med några livsstilsförändringar och over-the-counter produkter.

Titta på din diet

Så skyddar den känsliga huden runt ögonen. Använd frukter för att hjälpa till att reglera svullnader.
Så skyddar den känsliga huden runt ögonen. Använd frukter för att hjälpa till att reglera svullnader.

Titta på din diet. Salt mat kan orsaka vätskeansamling. Detta kan manifesteras under ögonen, genom puffiga ögonlock och ett svullet område under ögonen. Du kan lösa detta genom att välja att äta hälsosam mat istället. Ät frukt och grönsaker. Dessa är inte bara fulla av fiber, men de är också rika på vitaminer. Vitamin C, E och kalium hjälp bibehålla frisk hud runt ögonen. Du kan få dessa från citrusfrukter, tranbär, och liknande. Dessa kommer också att bidra till att minska förekomsten av blodkärlet brott i huden i närheten av ögonen.

Använd frukter för att hjälpa till att reglera svullnader. Bortsett från att äta frukt och grönsaker, kan du använda dessa lokalt för att minska svullnader och svullnad. Skär några apelsinskivor och placera dessa i frysen eller kylaren. När klar, placera dessa över ögonen i ca 20 till 30 minuter. Vitamin C främjar produktionen av kollagen, vilket hjälper till att hålla huden elastisk och ser unga ut. Du kan också använda skivor av potatis och gurka. Dessa kan lugna ögon efter en lång dags arbete.

Drick tillräckligt med vatten. Om du har mörka ringar under ögonen, kan detta vara ett tecken på att du är uttorkad. Drick den rekommenderade 8 till 10 glas vatten per dag. Detta kommer också att ha en gynnsam effekt på resten av kroppen.

Applicera några livsstilsförändringar

Applicera några livsstilsförändringar. Din livsstil kan vara den största faktorn till trasiga blodkärl, svullnader och mörka hud. Om du är rökare, försök att sluta så fort du kan. rökning bidrar till olika hälsorelaterade frågor, och mörkfärgning av huden är bara en av dem. Minska mängden socker i kosten. Socker kan också bidra till att svälla och svullnader.

Om ögonen är fönstret till själen. Drick tillräckligt med vatten.
Om ögonen är fönstret till själen. Drick tillräckligt med vatten.

Använd olivolja som fuktighetskräm. Olivolja är rik på vitamin E. bruk extra jungfruolja-du kan gnida detta över hela ansiktet som en fuktighetskräm. Applicera dagligen, helst på kvällen innan du sover.


Huden nära ögonen kan ha en djupgående inverkan på hur du ser ut

Huden nära ögonen kan ha en djupgående inverkan på hur du ser ut. Eye påsar gör att du ser betydligt äldre ut än du är. Se till att du upprätthålla en hälsosam kost och att du tar hand om huden runt ögonen genom att använda naturliga och over-the-counter aktuella tillämpningar. Nästa gång du ser någon som använder gurka på ögonen, skrattar-Det funkar inte!