O2s

Ta bort oönskad hårväxt: rakning och vaxning tips och fler

Läs om tillfällig och permanent hårborttagning

Det finns flera sätt att ta bort oönskad hårväxt tillfälligt eller permanent. Den metod för hårborttagning som används beror delvis på ditt hår och hud. Här är några rakning, vaxning och andra tips som hjälper dig att bestämma det bästa sättet att ta bort oönskad hårväxt.

Ta bort oönskad hårväxt: rakning och vaxning tips och fler. Rakning.
Ta bort oönskad hårväxt: rakning och vaxning tips och fler. Rakning.

 1. Rakning - Dessa enkla rakning tips kommer att visa dig det korrekta sättet att raka för kropp hårborttagning. Det finns två sätt att rakning, med en elektrisk rakapparat eller med en våt / engångsrakhyvel. Elektriska rakapparater är mycket snabb och enkel att använda. De är bekväma nog att använda när som helst och var som helst. Det finns många olika typer tillverkade speciellt för ditt hår och hudtyp. Till exempel är vissa gjorde att släppa en lugnande gel för personer med känslig hud. Var noga med att följa instruktionerna för vård av din rakhyvel för att vara säker på att den fungerar ordentligt. Byt knivarna regelbundet.

  Våtrakning är ett annat alternativ. Välj en bra engångsrakhyvel att förhindra inåtväxande hårstrån och hudirritation. Den bästa metoden är i duschen för att låta ångan att mjuka upp håret och huden, vilket bör bidra till att minska irritation. Använd ett rikt raklödder eller balsam och raka i den riktning som håret växer. Om du rakar skägg, säger framför en spegel, se till att plaska ansiktet flera gånger med varmt vatten för att mjuka upp den. Om du arbetar på ett område med riktigt långt hår, t.ex. huvudet eller ryggen, försök att trimma håret till ¼ av en tum. Medan rakning, se till att stanna och skölja rakhyveln regelbundet för att förhindra igensättning. Använd alltid en vass kniv och bara använda engångsmaterial två eller tre gånger innan du byter. Rakning med någon av dessa metoder vanligtvis bara varar några dagar.


 2. Vaxning - Dessa vaxning tips hjälper dig på rätt sätt ta hand om oönskat hår. Vaxning görs genom att en varm vax formel, oftast honung-baserade, till området. Sedan en trasa remsa appliceras över vaxet och när det svalnar och stelnar till remsor (som bara tar några sekunder), är duken dras ut i en snabb känga. Vaxning kan användas var som helst på kroppen, men är mer populärt för läppar, ögonbryn och områden bikini. Var noga med att arbeta på endast en liten del i taget. Beroende på vilket område som vaxade, kan det svida lite, men bara för en sekund. Rodnad och svullnad kan också förekomma tillfälligt. Men fördelen är helt värt det. Ta en ibuprofen 30 minuter innan ingreppet för att minimera smärta och svullnader. Vaxning är inte särskilt dyrt och det är alltid en bra idé att låta en professionell göra jobbet innan du försöker det själv hemma. Om hud tenderar att vara känslig, tillämpa aloe vera till området efteråt. Någon ömhet och rodnad bör avta inom en timme. Vaxning varar vanligtvis upp till en månad.

  Läs om tillfällig och permanent hårborttagning. Vaxning.
  Läs om tillfällig och permanent hårborttagning. Vaxning.


 3. Hårborttagningsmedel - Dessa kan vara krämer, geler eller lotioner. De arbetar genom att lösa upp hår under hudens yta. Nair är en av de mest populära hårborttagningsprodukter krämer. Det är mycket effektivt på grovt hår och bara tar cirka 10 till 20 minuter för hela processen. Däremot kan produkter som dessa sticka eller bränna huden, speciellt om de lämnas för länge. De är kända för att ha en obehaglig lukt och de flesta av dem kan inte användas i ansiktet.


 4. Elektrolys - Detta är en permanent hårborttagning förfarande som utförs av en yrkesutbildad electrologist. De sätter en nål i hårroten, och en elektrisk ström skickas till roten, dödar den. Detta förfarande är helt smärtfritt. Elektrolys är mycket säker, och till skillnad från hårborttagningsmedel eller blekmedel, inga starka kemikalier används. Men gör din forskning innan du väljer en electrologist. Det finns inga permanenta biverkningar uppträder endast en lätt rodnad i huden efter ingreppet, men försvinner snabbt. Den totala mängden nödvändiga behandlingar varierar från person till person. De håller oftast mellan femton minuter till en timme. Kostnaden kan variera från 20€ till 115€ per timme, beroende på vilket område som behandlas. Bara vara säker på att få en konsultation och ställa några frågor som du kan ha.


 5. Laserbehandlingar - detta är också en permanent hårborttagning process som utförs av en hudläkare. En pulsad laser används för att ta bort oönskat hår från kroppen. Inte alla är en bra kandidat för detta förfarande. En stor kravet är att håret måste vara mörkare än den omgivande huden, för om huden är mörkare, kan för mycket av laserenergin absorberas in i huden, vilket är inte hälsosamt. Grov, är mörkt hår bäst. Blont eller rött hår är inte för att det inte absorberar tillräckligt med laser energi. Behandling Kostnaden beror på storleken på området, vanligtvis 375€ per session med ett genomsnitt av fyra behövs sessioner. En session kan ge långsiktiga hårborttagning, men eftersom håret växer i cykler, flera sessioner är optimala för att vara säker på att allt tas bort. Varje område kan behandlas med undantag för området runt ögonen. Prata med din hudläkare om du känner att detta kan vara ett bra förfarande för dig.


Från raktips till laserbehandling, vet du nu om borttagning kroppsbehåring alternativ. Lycka till att välja det bästa för dig.