O2s

Vad är en burqa

Muslimska seder och traditioner krävde att en kvinnas kropp och ansikte inte bör ses av någon annan man än kvinnans make och kräver att alla kvinnor som måste ge sig ut i världen för att bära en traditionell lång klänning och bära ett ytterplagg. Läs på vet vad en burka är.

  1. En burqa är en mycket löst ytterplagg som bärs av kvinnor från topp till tå efter vissa islamiska traditioner. Den omslutande plagg bärs för det specifika syftet att dölja den kvinnliga kroppen när offentligt och bara händerna utsätts. Det bärs över regelbunden daglig kläder och kan tas bort när kvinnan går tillbaka hem och inte ses av någon man som inte är hennes make, hennes far, farbror, bror, son eller sonson.
  2. Den burka består av ljuset tyg som bärs av kvinnor när de lämnar hemmet. Det bärs tillsammans med huvudbonad och ansikte slöja som täcker kvinnans ansikte under den nedre ögonlocket. Det är inte slitna inomhus där familjen är närvarande. Burkan kan också stavas som burkha, burqua eller burka. Slöjan som täcker en kvinnas ansikte kallas purdah.
  3. Man tror och det fanns konkreta bevis för att bevisa att arabiska kvinnor har burit burka redan innan födelsen av islam. Skriftliga verk från tidigt 200 e.Kr. har passager som har beröm till "blygsamhet av de hedniska kvinnorna i Arabien" som täckte huvudet samt deras hela ansiktet.
  4. Bärandet av burka skiljer sig mellan de muslimska länderna. I nordvästra Pakistan nära den afghanska gränsen, är det fullt afghanskt chadri bärs av kvinnor, ofta kallad Fjäderbollsspelet burka för att den liknar en badminton fjäderboll, med endast en mycket liten öppning eller ett döljande nätet om ögonen. I Afghanistan innan regeringstiden av talibanerna, bar kvinnor i städerna sällan chadri. Det var först efter att talibanerna började regera Afghanistan att kvinnor som går till offentliga platser började bära chadri.
  5. Enligt den nuvarande afghanska regimen, är de afghanska kvinnorna inte behöver bära chadri men detta är fortfarande ut av lokala krigsherrar i södra Afghanistan. I Kabul, är användningen av chadri på nedgång och är rörlig för resten av landet.
  6. I Pakistan har bärandet av burka sjönk också och kan bara ses på landsbygden i nordvästra gränsprovinsen, i vissa områden i Balochistan och Punjab och mindre städer som Mianwali.
  7. Godkännande av att bära burka av muslimska kvinnor som lever i västvärlden är varierat och har skapat kontroverser i Västeuropa. Bärandet av burka och ansikte slöjor var också föremål för kontroverser i Frankrike och Storbritannien. Efter en The undersökningsgrupp av trettiotvå franska lagstiftare rapporterade att tillgången till offentliga tjänster och kollektivtrafik bör spärras till dem som bär burka, enligt den rapport som överlämnades på den tjugosjätte januari 2010.

Vad är en burqa. En burqa är en mycket löst ytterplagg som bärs av kvinnor från topp till tå efter vissa islamiska traditioner.
Vad är en burqa. En burqa är en mycket löst ytterplagg som bärs av kvinnor från topp till tå efter vissa islamiska traditioner.

Den muslimska klädsel för kvinnor kommer i många former och burka är bara en av dem. Det är den mest konservativa plagg som används av muslimska kvinnor. Pakistanska och afghanska kvinnor bär främst burka. Blått är den viktigaste färgen på burka, vilket gör det mycket lätt att känna igen.