O2s

Vitaminer och kosttillskott som bidrar till att förhindra håravfall

Bild här

Bild här. Du får upp en dag och titta på dig själv i spegeln. Till din fasa märker du plötsligt en kal fläck på huvudet. Du försöker kamma igenom håret och du märker din kronan krymper bit för bit, eller för att uttrycka det mer korrekt, Strand av programdel. Så hur du sätta stopp för denna håravfall?

Du måste bara veta rätt vitaminer och kosttillskott

Vitaminer och kosttillskott som bidrar till att förhindra håravfall. Niacin, en annan b-vitamin, verkligen hjälper hårväxt.
Vitaminer och kosttillskott som bidrar till att förhindra håravfall. Niacin, en annan b-vitamin, verkligen hjälper hårväxt.

Du måste bara veta rätt vitaminer och kosttillskott, och var man får dem. Du kan välja att köpa vitaminer och kosttillskott från hälsobutiker, men de kan vara ganska dyra, och deras påståenden om att stoppa håravfall kanske inte vara alltför exakt, eller tillförlitlig. Tricket är att få dem som har prövats och testats, och om du vet någon som har haft detta problem tidigare, fråga honom vilken av de kommersiellt sålda kosttillskott han använde var effektiva. Se till att kosttillskott har godkänts av ett läkemedel tillsynsnämnden.

Stoppa håravfall behöver inte vara dyrt, men eftersom de flesta av vad du behöver kan hittas i maten du äter. Här är några viktiga vitaminer, som kan bidra till att förebygga håravfall:

  • B-vitaminer. B Familjen är mycket hjälpsamma för att bibehålla kvaliteten på ditt hår. Biotin, en om dess medlemmar, finns i vissa schampon, så på jakt efter denna typ av schampo. Biotin producerar keratin, vilket i sin tur hjälper till att förhindra håravfall. Biotin kan hittas i korn, mjölk, äggula, lever och njure.
  • Niacin, en annan B-vitamin, verkligen hjälper hårväxt. Det finns i fjäderfä, fisk och kött. Andra viktiga B-vitaminer är vitamin B6, folsyra och vitamin B-12. Folsyra är särskilt känd för att främja frisk cell aktivitet. Det är rikligt förekommande i sojabönor och nötter.
  • Vitamin A. Detta vitamin, som är en antioxidant, ser till att dina hårsäckar är friska och väl underhållna. Det hjälper till att producera naturlig olja i hårbotten, vilket förhindrar all torrhet. Gröna och bladgrönsaker är utmärkta källor till vitamin A. Fettsyror är också bra källor, men ta dem med måtta.
  • Vitamin E. Detta är en annan effektiv antioxidant, och det främjar god blodcirkulationen, eftersom det underlättar flödet av syre in och ut ur kroppen. I själva verket är blodkärlen i din hårbotten också gynnats, eftersom de får ordentlig näring.
  • Vitamin C. En annan antioxidant, främjar levande hår. Tomater och apelsiner är bra källor till vitamin C. C-vitamin tabletter kan också köpas över disk.
  • Andra kosttillskott som är användbara inkluderar zink, magnesium och koppar.

Du måste bara veta rätt vitaminer och kosttillskott. I allt du gör för att förhindra håravfall.
Du måste bara veta rätt vitaminer och kosttillskott. I allt du gör för att förhindra håravfall.

Observera att detta är bara rekommenderade vitaminer och kosttillskott. De kanske inte helt förhindra håravfall. Om du har ett allvarligt fall av håravfall, så ska du prova hört en hudläkare. Du kan också be din läkare vad vissa vitaminer och kosttillskott är anpassade till din kropp och näringsmässiga make-up.

I allt du gör för att förhindra håravfall

I allt du gör för att förhindra håravfall, alltid spela på den säkra sidan. Gör din forskning, och inte bara ta alla typer av vitaminer och kosttillskott som du kan få tag på. Du kan orsaka mer skada i slutändan. Det är bättre att vara säker än skallig - eller snarare - ledsen.